Hovudside

Min Over-vannes Snake Plant Trenger hjelp

by Walther

Min Over-vannes Snake Plant Trenger hjelp

Snake planter, også kalt mor-i-lovs tunge, er saktevoksende, tørke-tolerant planter som kan trives i nesten alle forhold, men over vanning. Sine tykke, bølgete blader som står oppreist i spraglete massene miste vannet langsomt og ikke krever hyppig påfyll. Over vanning er en vanlig feil gjort av velmenende houseplant eiere som kan føre til oksygenmangel og rot råtne.

Resultater av Over Vanning


Jord har lommer av luft som inneholder oksygen viktig for normal root funksjon. Uten oksygen, vil en plante røtter dø og til slutt, så vil resten av anlegget. Når jord blir mettet med vann, blir oksygen presset opp til overflaten, og er ikke lenger tilgjengelig for røttene. For mye vann som sitter i bunnen av potten kan også føre til at røttene til å mykne og gjøre dem mottagelige for infeksjon av soilborne sopp og bakterier. Disse patogener spise bort ved roten vev, som begrenser mengden av vann som er tilgjengelig for resten av anlegget.

Høyre Pot


Beholdere er en viktig del av potteplante vanning. En container uten dreneringshull ikke bare tillater vann å sitte i potten, men det hindrer salter og andre potensielt skadelige mineraler fra å bli skylt ut. Dreneringshull er avgjørende for en sunn slange plante. Materialet potten er laget av er også viktig. Plast potter eller glaserte keramikkpotter holde på fuktigheten lenger enn uglaserte keramiske potter gjør. Planter sensitive til over vanning kan fare bedre i en keramisk gryte enn en plastkanne.

Tørk It Out


Hvis du har over vannet slangen anlegget, er det første skrittet for å helle av eventuelle vann stående i toppen av beholderen og i drenerings fatet. Tillate planten å tørke ut til minst halvparten av pottejord er tørr. Ikke la jorda bli så tørr den løsner fra beholderen, men. Hvis symptomer som gulnende blader og visner bedre, kan du gjenoppta en normal vanning tidsplan. Vann grundig, tømme noen vann stående i drenering fatet etter en time eller så, og vann igjen når toppen 2 inches av jorda er tørr.

Korrigering Root Rot


Slangen din plante kan ha rot råtne hvis du lar den tørke ut, og det er fortsatt visnet og av farge. Sjekk røttene ved å forsiktig løfte planten ut av beholderen. Hvis halvparten til alle røttene er brunt og grøtaktig, bare forkaste anlegget. Det er for langt borte til å redde. Ellers bruker rene saks og kuttet røttene av over den brune, moste seksjoner. La så mye av den friske roten intakt som mulig. Repot anlegget i en ny pott med en drenering parabolen. Bruk ny potting medium ved en blanding av tre deler torv til en del plantejord. Vann grundig, kast vann igjen i drenering fatet etter omtrent en time og bare vann igjen når toppen 2 inches av jord er tørre.