Hovudside

Planting Under Levende Oaks

by Walther

Planting Under Levende Oaks

Eikene er verdsatt for sin raske vekst, stor høyde og baldakin bredde, og dyp skygge. De kan presentere et problem for blomsten elskende gartner. Fargerike stauder som zinnias, georginer, Gerbera tusenfryd og kosmos trenger full sol for å vokse og blomstre. Det er også problemet med å grave for planting, fordi du risikerer forstyrrende røtter og skade treet. Den beste måten å plante under en live oak er ved hjelp av containere, ved å plante skygge-elskende varianter av blomster, eller ved å sette ned grunne-rooting bunndekke.

Bruksanvisning


•  Forsknings skygge-elskende blomster og planter, og drømme opp kombinasjoner du ønsker å se under en live eik. Hosta og bregner vil gjøre det bra i store beholdere og kommer i et imponerende utvalg av former, størrelser og teksturer. Impatiens er fargerike og rimelige, og de blomstrer voldsomt i hele sommer. Tuberous begonier tolerere delvis skygge og kan plantes i containere eller brukes som et grunt-rooting sengetøy anlegget. Nicotiana (blomstring tobakk) elsker skygge og har langvarige, duftende, hvite blomster og tette løvverket.

•  Fyll beholdere av ulike størrelser og høyder med potting jord, fukte jorda med vann, og plante frø eller stiklinger av noen av blomster valg fra Trinn 1. Vann grundig etter planting. Satt plantet beholdere i grupperinger av tre rundt treet for visuell interesse.

•  Klargjør jord under din live oak for utplantingsplanter eller bunndekke. Ikke grav innen 2 meter av stammen på treet. Snu jord med en spade, arbeider nøye for å unngå å forstyrre røttene. Dig utover i en sirkel til en dybde på 4 inches, mot drypp linje av treet.

•  Bland sjenerøse håndfuller av organisk hagejord med skitt for å legge til næringsstoffer og lufting til jorda. Blomstene vil trenge ekstra næringsstoffer fordi de ikke vil få høye nivåer av lys for sine blader. Fukte jorda med vann før planting, og vannet sjenerøst etterpå.

•  Plant sengetøy begonier 4 til 6 inches hverandre i en ring rundt treet. Hvis du foretrekker dyp grønn bunndekkende, plante klumper av myrt eller engelsk eføy 6-8 inches hverandre. Enten man vil raskt fylle ut for å danne en fast masse rundt en levende eik.

•  Avslutt med en ramme av mulch eller stein for å holde eføy eller myrt fra å invadere plenen.

Tips og advarsler


  • Plasser en buet benk ved foten av live eik for ekstra glede av din nye skygge hage.
  • Ikke legg mulch mot stammen av et levende eik eller andre tre. Etterhvert vil det holde nok fuktighet mot bark til å forårsake råte og sykdom.