Hovudside

Brannspjeld Spesifikasjoner

by Walther

Brannspjeld Spesifikasjoner

I et hjem eller bedrift, vil en brann spre seg med mindre det møter barrierer, for eksempel vegger eller dører. I hver vegg er det luftkanaler for air condition og oppvarming system, som gir en kanal for en spredning av brannen. Brannspjeld hindre brann i å bevege seg gjennom disse luftkanaler ved å lukke på visse forhåndsbestemte temperaturer, som for eksempel 165 grader Fahrenheit eller 212 grader Fahrenheit for kanaler som normalt opererer på en høyere temperatur.

Statisk vs. Dynamic


Spesifikasjonene for brannspjeld faller inn i to typer: statiske og dynamiske. Det riktige valget avhenger av hvorvidt en oppvarming og air condition-systemet vil fortsette å fungere i tilfelle brann. Dersom viften skal operere, da spjeldet må være dynamisk til å tåle trykket av viften. Hvis viften forblir av, så spjeldet kan være i en statisk modus.

Time Ratings


Underwriters Laboratory (UL) satser brannspjeld basert på deres evne til å motstå brann i løpet av en tidsperiode, enten 90 minutter eller 3 timer. Denne rangeringen er deretter plassert på brannspjeld av produsenten. Klassifiseringen er basert på en test i et laboratorium, og trenger ikke nødvendigvis å bli duplisert i virkeligheten til den nøyaktige øyeblikk. Imidlertid vil en brannspjeld med en 3-timers vurdering tåle brann vesentlig lengre enn en 90-minutters demper.

Luftstrøm og Closure Trykk


Denne spesifikasjonen gjelder bare for dynamiske brannspjeld. Airflow vurdering måler hvor mye lufthastigheten fra viften en dynamisk brannspjeld tåler når den er åpen i ikke-brannsituasjoner. Airflow vurdering måles på trinn på 1000 fot per minutt (FPM) med en minimumskapasitet på 2000 (fpm). Den andre reisende omfatter lukketrykk --- dvs. det statiske trykk av brannspjeld kan opprettholde og fremdeles fungere når den lukkes under en brann. Statisk trykk måles i en enhet kalt "tommer vannsøyle" (i WG) i trinn på 2 med en minimumskapasitet av 4 i WG.