Hovudside

Store, høye trær

by Walther

Store, høye trær

Trær er en av grunnlaget for en hage, som gir tekstur og høy farge opp i luften. Store, høye trær er spesielt nyttig, som de kan tilby skygge om sommeren, et habitat for dyreliv og en uovertruffen følelse av drama. Gartnere som har nok plass til å huse høye trær har et stort utvalg å velge fra.

Dawn Redwood


Et medlem av skallet sypress familie, er daggry redwood (Metasequoiaslekten) en ruvende redwood arter som kommer fra vestlige og sentrale Kina. Bars treet kan vokse til å bli 150 meter høy, med en koffert som er like mye som 8 meter i diameter. Treet er løvskog og mistet sine nåler i frost. Flere sortar er tilgjengelig, inkludert "Emerald Feathers", en rekke med rik blå-grønne blader. Plant daggry redwood i en full sol plassering i USDA sone 5 til 9. Treet er tolerant av gjennomsnittlig, godt drenerende jord samt våte, blaut jord. Dawn redwood kan også vokse i oversvømte områder.

Himalaiaseder Cedar


Også kjent som Himalayan sedertre, deodar sedertre (Himalaiaseder) er en stor eviggrønne, coniferous tre som vokser til å være ca 100 meter høy. Spredningen av anlegget er like imponerende, og nådde ut nesten 30 fot. Den store, høyt tre er egnet for store eiendommer i USDA sone 6 til 9, hvor det vil vokse i en gjennomsnittlig, godt drenerende jord i full sol. Anlegget er ikke særlig vann sulten, og vil vokse i tørre til moderat fuktig jord. I høst, treet tilbyr attraktive lys brune kjegler. Sjekk av og til for cankers og farsotter, to sykdommer som er vanlig for sedertre.

Leyland Cypress


Leyland Cypress (Cupressocyparis leylandii) er en hybrid sypress arter. Vokser til en høyde på mer enn 100 meter i sitt eget habitat, den enorme treet tilbyr grønne blader og små hvite blomster, som vises i vinter. Den eviggrønne treet vil vokse til en ruvende høyde ganske raskt hvis ikke beskjæres ofte. Grow Leyland Cypress i en solrik beliggenhet i USDA sone 6 til 10 år Treet er ikke kresen om jord og vil vokse i de fleste godt drenerende jord. Leyland sypress er noe tørke tolerant og vil sjelden kreve supplerende vanning.