Hva som forårsaker brune flekker på Bestikk?


Hva som forårsaker brune flekker på Bestikk?

Sølv bestikk er en ofte dyrt sett bestikk som, hvis de holdes i god stand, kan være gått ned i generasjoner. Noen ganger sølv flatware kan bli misfarget, avhengig av hvordan den blir tatt vare på, hvor ofte den brukes og hvordan den er lagret. Denne misfarging fremstår som små brune flekker over hele overflaten av bestikk på grunn av sammensetningen av metallene i spisebestikk.

Årsak


Selv om sølv bestikk er laget av sølv, er det ikke rent sølv. Sølv bestikk er en blanding av hovedsakelig sølv og en bit av et annet metall, som regel kobber. Forholdet mellom metallene er oftest bare litt over 90 prosent sølv og mindre enn 10 prosent kobber. Når sølv bestikk kommer i kontakt med vann, kan vannet skape en kjemisk reaksjon med kobber inni bestikk. Dette skaper brune flekker der vanndråpene har landet på sølvbestikk.

Betydning


De brune flekker som vises på sølv flatware over tid kan redusere sin økonomiske verdi, så vel som gjør det mindre estetisk tiltalende og mer vanskelig å passere ned til sine kjære. Disse brune flekker kan også gjøre det mer tidkrevende å opprettholde bestikk fordi det vil trenge hyppigere polering for å opprettholde sin glans.

Forebygging


Når vanndråper eller fuktighet kommer i kontakt med kobberet i sølv bestikk, vil de misfarges sølvet som de tørker. Hånd tørking sølv bestikk og aldri forlate den lufttørke vil forhindre brune flekker. Silver kan vaskes i oppvaskmaskinen, men det skal vaskes umiddelbart etter bruk. Leaving sølv som er dekket i matrester i oppvaskmaskinen for en lengre periode vil bare oppmuntre flere brune flekker. Etter å ha vasket den i oppvaskmaskinen, fjerne sølvbestikk og hånd-tørke den med et mykt håndkle.

Fjerning


Hyppig bruk og forsiktig forebyggende vasking vil fjerne brune flekker på sølv flatware over tid. Det kan ta 2-5 vask å fjerne de brune flekker, men når de blir fjernet, vil de ikke la en skadet finish på sølvbestikk.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler