Hovudside

Hvordan bli kvitt mugg lukt fra Closet

by Walther

Mugg er vanskelig å ignorere, men heldigvis lett å bli kvitt når du finner kilden til det. Mugg kan dukke opp hvor som helst det er fuktighet til stede - selv om det er bare stekefettet utenfor en regnfrakk. Når mugg vokser, kan det avgir en muggen lukt som overfører til stoff rundt i området. I et skap, kan det liten plass, mangel på sirkulasjon og mengde klær heve lukten. Ikke bare det, men hvis det ikke fjernes, kan det mugg spre seg og begynne å ødelegge elementene det berører - som bøker, sengetøy, puter og så dyrt jakke hengende ved siden av regnfrakk! Når du finner mugg i et skap, prøve å finne ut kilden til fuktighet. Er det bare den regnfrakk eller er det en lekk tak? Kontroller at du tar vare på roten av problemet, slik at mugg ikke vokse. Deretter kan du jobbe med å bli kvitt mugg og sin lukt.

Bruksanvisning


•  Tøm ut skapet og inspisere hvert element for tegn til mugg eller mugg. Sette til side alle klær som har synlig mugg eller en sterk lukt på det for rengjøringsmidler eller vaskemaskin. Kaste ut mugne bøker eller papirer. Også klare ut sko og inspisere både innvendig og utvendig for mugg.

•  Når skapet er tomt, plugge inn luftavfukteren og sette det bare inne i skapet døren. Dette vil ta den gjenværende fuktighet ut av luften. Hvis du ikke har en avfukter, prøv positing fans i døråpningen for å tørke ut skapet. Sirkulasjon vil bidra til å spre lukten også.

•  Bland en løsning av 1/2 varmt vann og 1/2 hvit eddik. Tørk ned veggene og eventuelle hyller enheter helt. Tørk etterpå med et rent håndkle. Hvis det er noen skuffer i skapet, ta dem ut og rengjør med eddik løsningen, men ikke sette tilbake i enda.

•  Hvis du har en teppebelagt skapet, bruker teppe renere å rense gulvet. Ellers bruker en frisk eddik / vann løsning for å rengjøre gulvet.

•  La dørene til skapet åpne for 2 til 3 dager for å tørke ut skapet. Hold luftfukter på og sørge for at rommet har sirkulasjon.

Tips og advarsler


  • Husk, poenget er å bli kvitt mugg lukt og ikke for å dekke det opp med luftfriskere eller parfyme.
  • Hvis du har skuffer eller andre flyttbare hyller i skapet, ta dem ut for å rengjøre. Hvis mulig, la i et solrikt område (utenfor) for å tørke.
  • La skap dører åpne litt for å sirkulere luften eller valgte en dør med lufting.