Hovudside

Eksotiske sitrustrær

by Walther

Eksotiske sitrustrær

For innbyggerne i varme strøk, kan voksende din egen sitrustrær være en givende oppgave. Etter å oppnå suksess med standard sitrustrær som appelsiner, grapefrukt og sitroner, kan en sitrus entusiast ønsker å dra inn i området for mer eksotiske frukter som kumquats, pummelos og makrut limes.

Kumquats


Kumquats, eller medlemmer av Fortun slekten, er små, kompakte trær innfødte til Kina. Disse trærne nå høyder på 8 til 15 fot og bære blanke, mørkegrønne eggformete blader. Deres lille frukten er rund til avlang i formen og sjelden overstiger 1-1 / 2 inches i lengde. Denne kjøttfulle, gylne frukt varierer i smak fra søt å surne og finnes i myke, fet, aromatiske skreller.

Pummelos


Den pummelo (Citrus maxima), også kjent som pomelo eller shaddock, er kongen av sitrus familien. Den kan bli opptil 50 meter høye, og produserer frukt 12 inches i diameter. Kjøttet av denne tykk-skinned frukt varierer fra lys grønn til rød og har en litt bitter smak. Faktisk er det pummelo en stamfar til grapefrukt.

Makrut Limes


Makrut lime, også kjent som Thai kalk eller kiffir lime (Citrus hystrix), er den eneste sitrus treet vokst for sine blader og ikke dens frukt. Den makrut er frukt, som er gul og humpete i tekstur, er uspiselig. Den stikkende blader, men er vanlig i thailandsk mat.