Hovudside

Interessante fakta om Støvsugere

by Walther

Interessante fakta om Støvsugere

Støvsugere er ikke en hyggelig apparat å bruke. Hvis de var, ville du ikke ha mye bruk for dem. Du er sannsynligvis kjent med denne maskinen som fjerner smuss, støv og jord fra tepper og andre overflater. Men det er mange interessante fakta om støvsugere du sannsynligvis ikke vet. Støvsugere kanskje ikke synes å være de mest spennende objekter, men som for mange produkter, de tilbyr et glimt inn i vår historie og har et sted av betydning i kulturen.

The First Vacuum


Verdens første støvsuger ble oppfunnet i 1866. En mann ved navn Ives W. McGaffney opprettet denne håndboken vakuum som jobbet ved hjelp av en sveiv festet til belgen for å suge luft fra en tube. Atmosfæretrykket presset luft på overflaten opp inn i røret på grunn av forskjell i lufttrykket forårsaket av spy. Mens vakuumet arbeidet for å plukke opp skitt og smuss fra gulvet ved enden av slangen, ble rusk bare omfordelt ut av en åpning på anordningen. Denne metoden for å "rense" forble standard i støvsuging inntil vakuumfilter ble introdusert av Hubert Cecil Booth i 1901, i henhold til oppfinneren Strategier nettsiden.

To-Person Job


Tenk om støvsuging huset nødvendig hjelp av en partner. På et tidspunkt var det behov for to personer for å fullføre jobben. Som støvsugere ble vanlig over hele England, Frankrike og USA, de nonelectric enheter forbedret, men mange fortsatt kreves en person til å bemanne vakuumslangen og den andre til å arbeide hånd sveiv eller pedalene å gi suge.

Etterspurte produkter


Støvsugere er blant de mest vanlige husholdningsapparater som folk eier. Selv før de ble kjent som en viktig del av daglig renhold, deres popularitet var tydelig. Ifølge Teppe og Rug Institute nettsted, 27 prosent av boliger med elektrisitet i 1938 hadde en støvsuger. Innen 10 år, vokste andelen til 40 prosent. Estimater i dag viser at 98 prosent av alle husholdninger eier en støvsuger, noe som gjør at suge en av de mest vanlige apparater eide - meget gode nyheter for de som er i vakuum virksomhet siden moderne folk tilsynelatende ikke kan klare seg uten en. Faktisk, støvsugere har det største salgsvolumet av noen store apparatet i USA, ifølge Teppe og Rug Institute nettside.

Hvorfor de kaller det en Hoover


Hvis du noen gang har lurt på hvorfor den engelske og noen andre mennesker rundt om i verden refererer til støvsugeren bare som en "Hoover," det er på grunn av mannen som først gjorde maskinen populære. I 1908 WH Hoover, far til den endelige USAs president Herbert Hoover, kjøpte Electric Suge Sweeper Company og kalte seg selv president. Av 1922, ble selskapet omdannet og skiftet navn til The Hoover Company. Han vokste virksomheten til en leder i vakuum produksjon, sysselsetter 8200 mennesker og produsere 2000 enheter per dag. Hoover ble verdensledende innen støvsugere, og mange folk begynte å henvise til støvsugere som "Hoovers" på grunn av dette.