Hovudside

Min Young Lemon Tree Har Gulnende blader med mørke årer

by Walther

Min Young Lemon Tree Har Gulnende blader med mørke årer

Sitrontrær er vanligvis dyrket i sandholdig jord. På grunn av de hurtig-drenerende egenskaper av disse jord, de er ofte lite næringsstoffer og høy pH. Hvis en sitron treet ikke er riktig befruktet eller pH er ukorrekt, kan treet produsere misfargede blader som respons på manglende næringsstoffer. En av de vanligste symptomene på næringsstoffer mangler er gulnede blader med mørke årer.

Mangan mangel


Mangan mangel vises som mørke grønne band av farge langs hoved ribben og årer. Marginene i mellom disse årer vil være betydelig lettere grønn skyggelegging til gult. Som alvorlighetsgraden av den mangel blir dypere, vil bladene lysne til en bronsefarge. Mangan mangler er mer utsatt i høye pH-jord og på trær som er podet på røtter som er følsomme for høy pH. Symptomene kan forsvinne og dukke opp igjen flere ganger i en sesong. Mangan mangel kan bøtes på ved spray over foten av et tre, bakken og bladverket.

Sinkmangel


Sinkmangel først vises som gule flekker mellom årer av bladene. Som mangel vokser, de gule sprer inntil bare årer av bladene forbli grønn. Bladene som utvikler i henhold sink mangelfulle forhold vil danne med smal vekst og ekstremt spisse tips. Problemet er vanligvis korrigeres med en foilar spray av gjødsel. Fordi trær med citrus blight vil også ha de samme symptomer, kan en jordtest for å fastlå om situasjonen er forårsaket av sinkmangel.

Jernmangel


Jernmangel vises først på unge blader som en liten mørkere blad i mellom årer. Som mangel går uten å bli behandlet, den interveinal områder gulne. Etterhvert dukker løvverk vil ha elfenben blader med mørkegrønne årer. Bladverket vil også være mindre i størrelse. Dersom mangelen ikke blir rettet, vil trærne lider delvis defoliation fulgt av kvist og baldakin dieback. Tilstanden oppstår vanligvis på høye pH jord der treet ikke kan absorbere nok jern. Rettsmidler inkluderer heve pH i jorda med dolomitt kalk slik at treet kan absorbere mer jern.

Kobber Toxicity


Kobber mangel produserer blader med lignende egenskaper til blader fra en sitron treet som lider jernmangel. Andre symptomer på et tre som lider av en mangel på kobber inkludere veksthemming og mørkere røtter. Når det ekstraherbare kobber i jorda når 100 pounds per acre, vil treet begynner å avta og vil til slutt dø. En metode for å redusere kobberopptak i et tre er å tilsette kalk for å heve pH av jord til 6,5.