Hovudside

Moth Orchid Decor

by Walther

Moth Orchid Decor

Hailing meste fra Filippinene, møll orkideer - formelt kjent som Phalaenopsis orkideer - er delikate blomster som legger et skudd av farge og liv til et rom eller hage. Deres blomstrer vare opp til fire måneder, noe som gjør dem praktisk for hjem gartnere som ønsker holdbare blomster. I hjemmet, kan du til og med manipulere når de skal blomstre å utfylle innredningen når du vil.

Utseende


Før du legger til en møll orkidé til ditt hjem eller hage innredning, vurdere sitt utseende. Disse orkideer varierer i farge fra hvit til dyp rød, med oppkvikket nyanser av gult og en blek rosa-lilla i mellom. Noen ganger er deres overordnede stammer holde 20 eller 30 blomster, ifølge University of Tennessee.

Vurderer deres behov


Innlemme behovene til møll orkideer inn i innredningen er både praktisk og estetisk kunnskapsrike. Den viktigste behovet som kan påvirke innredningen er fuktighet. Phalaenopsis orkideer krever 60 til 70 prosent fuktighet, ifølge University of Tennessee. Plassere dem på badet for å suge i damp er ett alternativ for å møte dette behovet, men du kan også sette dem i en skuff fylt med våt grus til å dekorere andre rom. Og fordi de krever lite lys, kan du plassere dem i nesten alle rom i huset, helst i nærheten av et vindu med en ren skygge.

Alternative Planting Metoder


For en mer dramatisk look, kan du montere møll orkideer på en trestamme eller solid gren; dette er hvordan de trives i naturen. Bare fest orkide røtter til trestammen ved hjelp av biologisk nedbrytbart bomull streng; i løpet av flere måneder eller et år, vil det feste seg til treet, sin nye vert. Å etterligne disse naturlige forholdene inne i hjemmet, feste din Orkide til en skive av kork eller bark. Henge verts kork på veggen flere inches under en lys, helst i et fuktig rom som kjøkken eller bad. Vann ofte - mer enn to ganger i uken - som møll orkideer trenger mer vann enn andre orkideer, og montert orkideer er utsatt for uttørking.

Forlenge Blooming


Hvis du ønsker å nyte den fargen og skjønnhet orkide blomster lengre enn 4 måneder, kan du forlenge blomstringsperioden med noen enkle øvelser. The University of Tennessee anbefaler snipping tilbake piggene etter blomstringen å produsere nye blomsterproduserende pigger. Alternativt, bruke en fortynnet gjødsel høy i fosfor hver uke, som oppfordrer blomstring. Du kan også stimulere blomstringen ved å slippe den nattlige temperaturer til 55 grader C i en måned, og deretter oppdra dem til de typiske 60 eller 65 grader F, lure orkide til å tro det er vår.