Hovudside

Chimney rengjøring Problemer

by Walther

Chimney rengjøring Problemer

Hvis du vurderer å rense pipa selv eller kjøpe et hjem med en peis, kan dette bringe tilbake film minner om sot-dekket feiere med sprikende børster og dustpans danser fra taket til taket. Den moderne sweep har lagt noen teknologi til handelen, men selv moderne skorstein rengjøring er en skitten jobb med noen eldgamle problemer.

Skorstein fysikk


Skorsteiner "tegne" røyk inneholder avfall fra forbrenning ut av huset. En skorstein trekker vel da brannen boksen er stor nok til å trekke i rikelig luft fra rommet og flue er høy nok til å etablere en hevert for røyken. Skorsteiner lufte over toppen av taket slik at alle strømninger som rømmer varmen på årsaken taket trekke på de flykt gasser. Problemene skapt for feieren skyldes påvirkning av varme som kan starte pipebrann, med varme stiger 2000 grader Fahrenheit, på materialene i skorsteinen.

Spjeld og Smoke Hylle


Spjeldet er en metallklaff som lukker toppen av brennkammeret ved bunnen av skorsteinen. Det holder kald luft, fugler og små dyr fra å komme inn i huset gjennom brennkammeret. Røyken sokkelen er et åpent område på toppen av brennkammeret bak spjeldet som skaper et delvis vakuum, og gir det første trekk når en brann starter i brennkammeret. Over tid ruller ekstrem varme gjennom åpningen til røykkanalen, noe som gjør spjeldet sprø, noe som kan bryte når ut for rengjøring. Røyken hylle, som samler tunge partikler som ikke er utarbeidet flue strekker seg i en 90-graders vinkel til røykkanalen og krever spesialutstyr for å nå.

Chimney Liners og Caps


Leire, betong eller metall liners isolere murstein og mørtel, stein eller clapboard vindsperre på utsiden av skorsteinen fra varmen i røyk. Caps er dekker solid metall på bena med screening rundt dem for å beskytte skorsteinen toppen fra dyr og regn, som kan erodere tuckpointing og mørtel. Røykkanal foret med kreosot-tunge sot er vanskelig å rengjøre og en brannfare. Sprukne liners kan falle ned under rengjøringen og er vanskelige å inspisere uten skarpe lys og speil eller et spesielt kamera. Et reir som en fugl har bygget i en skorstein kan være vanskelig å fjerne. Noen caps som flip som dempere stokk på grunn av akkumulert kreosot.

Inspeksjoner


Hvis du regelmessig bruker din skorstein, Chimney Sweep Institute of America (CSIA) anbefaler årlig skorstein inspeksjon; Men ikke alle stater eller kommuner lisensiere folk som faktisk gjør jobben. Det er vanskelig å bekrefte et sveip påstand om sprukne liners, overflødig kreosot eller andre kostnader. Hvis det lokale brannvesenet ikke gjør inspeksjoner, bør huseiere får en ny mening fra en CSIA-sertifisert kontrollør før autoriserer dyre forbedringer.