Hovudside

Hydroponic næringsstoffer formler

by Walther

Hydroponisk dyrking er en metode for å vokse blomster og grønnsaker uten anvendelse av jord. I stedet for jord, blir en plante dyrket i en vann- og næringsblanding som fremmer vekst i et fuktig miljø. Hydroponic voksende er en fascinerende, men kompleks oppgave. Å vokse sunne planter, må du vite de grunnleggende komponentene i hydroponic næringsstoffer formler.

16 Elements


Du må gjøre et næringsstoff blanding som inkluderer alle 16 viktige elementer som en plante trenger for å vokse. Disse elementene kommer fra luft, vann og naturgjødsel. I din næringsstoff blanding, må du ta med karbon (C), hydrogen (H), oksygen (O), fosfor (P), kalium (K), nitrogen (N), svovel (S), kalsium (Ca), jern (Fe), magnesium (Mg), bor (B), mangan (Mn), kobber (Cu), sink (Zn), molybden (Mo) og klor (Cl). Ulike planter og ulike lokaliteter vil kreve forskjellige blandinger av disse 16 elementene. For mye av et hvilket som helst næringsstoff kan skade avlingen, og kan faktisk gjøre skade på miljøet, spesielt hvis for mye gjødsel anvendes i blanding. For lite av disse næringsstoffene og anlegget vil visne og dø. Nutrient etterspørsel fra plantene vil endres gjennom årstidene.

Making Justeringer


Som plantene vokser, endre mengden av næringsstoffer du leverer. Hydroponic næringsstoffer løsninger er solgt av "vekst formel," for de innledende fasene av en plantens vekst, og en "blomst" eller "blomst" formelen for blomsten fase av plantene dine. Hver plante utvalg vil kreve at du endre næringsstoffer i forskjellige perioder, som de fleste plantene nå en blomstring stadiet til forskjellige tider. Du kan også inkludere tilsetningsstoffer med nærings mix å få maks plantens vekst. Som du eksperimentere med formler, holde en logg over hva som fungerer og hva som ikke fungerer, slik at du kan forbedre med hver ny avling.

Oppnå riktig styrke


Teste konsentrasjonen av næringsstoffer blanding. Du kan lage en svak næringsstoff løsning for planter som vokser i dårlige forhold, som for eksempel dårlig lys eller overbefolkning. Hvis du nylig har transplantert, eller er i de tidlige stadier av kloning en plante, er en svak løsning anbefales. Du kan bruke en vanlig styrke formel for planter i normale forhold. Du må måle din løsning av den elektriske ledningsevne av næringsstoffer i vannet. Man måler blandingen av næringsstoffer deler per million. Dette vil gi deg den generelle ledningsevne av din formel. Hydroponic løsninger er vanligvis selges i tre separate deler, slik at du enkelt kan måle hvor mye av hvert næringsstoff går inn i blandingen. Denne måten kan du legge de nødvendige næringsstoffer, deretter fortynne løsningen etter ønsket ledningsevne av formelen for plantene du vokser.