Hovudside

Hvordan bli kvitt Mold

by Walther

Hvordan bli kvitt Mold

Mold alltid finnes i luften, men det ser ut i høye konsentrasjoner når rikelig oksygen, vann, næringsstoffer og riktig temperatur er tilgjengelig. Vanligvis blir form best ved romtemperatur; imidlertid noen muggsopp vokser på varmere og kaldere temperaturer. Som form multipliserer den produserer sporer, som er vanskelig å ødelegge. Selv om bare noen få arter av muggsopp er skadelig for mennesker, er det best å fjerne mugg så snart du ser det, siden det er kjent for å forårsake helsemessige komplikasjoner.

Bruksanvisning


•  Ha på deg riktig mold-fjerning antrekk, inkludert gummihansker, vernebriller, ansiktsmaske, lange bukser og langermet skjorte og gummistøvler. Det er viktig å kle seg riktig når du rengjør mold for å unngå å puste det inn og få det på huden eller i øynene. Personer med pre-eksisterende lungelidelser kan oppleve infeksjoner eller alvorlige allergiske reaksjoner når de utsettes for mugg. For større mold problemer, bære en respirator, slik at du ikke puste inn høye konsentrasjoner av muggsopp. Søke profesjonell hjelp for å fjerne store mengder mugg eller mugg som er vanskelige å fjerne, for eksempel i en crawlspace.

•  Finn ut hvor mold problemet kommer fra. Vanlige kilder til mold stammen fra tak, rør og taket lekker. Mugg vises også fra åpne vinduer som gir vann på innsiden, samt kjeller flom og bad som mangler tilstrekkelig ventilasjon. Når du finne kilden, forsegle området slik at muggsporer ikke er i stand til å flytte til et annet rom.

•  Fjern synlig mugg. Identifisere mold av slimete eller uklare-vises flekker består av ulike farger. Mold har også en muggen lukt. Fjerne muggvekst med enten en bøtte med såpe og vann, en løsning av en kopp klorin i en gallon av vann eller kommersiell mold fjerning produkter og en fille. Bruk en scrubber for å fjerne mugg fra grove overflater. Skyll det rengjorte området med vann. Ventiler området med en vifte og åpne vinduer slik at det tørker. Det kan ta opp til 48 timer for å tørke helt.

•  Forhindre ny mold vekst med lav luftfuktighet i hjemmet ditt. Bruke et klimaanlegg eller avfukter, spesielt i kjelleren. Holde hjemmet godt ventilert med vifter og åpne vinduer. Fikse lekk avløp umiddelbart. Fjern eventuelle gjenstander som har fått våt, for eksempel tepper i en oversvømt kjeller, og heller la dem luft ut etterfulgt av en grundig rengjøring eller fjerne dem fra hjemmet permanent. Porøse elementer, for eksempel gips og himlingsplater, må spesielt være kastet ut ettersom formen vil aldri bli fjernet helt fra dem. Unngå å installere tepper på steder som opplever mye fuktighet.

•  Overvåk plasseringen av mold fjerning etter rengjøring for å sikre at veksten ikke gjenta seg.