Hovudside

Hvordan Revive en Yucca Plant

by Walther

Yucca plante er en hardfør plante som krever minimalt vedlikehold. Men hvis en yucca plante begynner å blekne, er rask og riktig omsorg er nødvendig for å hindre den fra forverring og miste det helt.

Bruksanvisning


•  Gi den rikelig med solen. Den vanligste årsaken til en yucca plante begynner å blekne skyldes mangel på sollys. Yucca anlegget kommer fra det sørlige Mexico og krever direkte sollys. Plassere anlegget ikke mer enn 3 til 5 meter fra et vindu som mottar rikelig sollys og det bør begynne å sprette tilbake. I dårlig lys, er dette anlegget utsatt for råte.

•  Stopp vanning. Yucca planter er svært sårbare for stevner og rot råtne forårsaket av over-vanning. Hvis anlegget har en myk bagasjerommet, hengende eller gulnede blader eller brune, grøtaktig røtter dette er et tegn på rotting. Sørg for at anlegget har sandete jord som drenerer lett. Unngå å la anlegget sitte i en dam av vann etter vanning siden dette vil oppmuntre til videre forfall. Yucca plantene trives i tørre forhold.

•  Hold temperaturen konsekvent. Yucca plantene ikke gjøre det bra i store temperaturendringer. Holde temperaturen så konsekvent som mulig og fremme god luftsirkulasjon. Disse plantene trives i tørr, varm luft så sitt beste for å holde den i et varmt klima som ikke får for mye fuktighet.

•  Skjær stammen hvis rot råtne sett i. Kutt stammen rett over området som opplever den råtnende. Røttene skal være lys i fargen, ikke brun. Deretter re-pot den forankret enden av stammen. Sett av tid til å passere før vanning igjen.

Tips og advarsler


  • Hvis bladene er hengende og gult, er det ikke alltid et tegn på over-vanning. Av og til kan det bety at anlegget har vært under-vannet. Hvis det ikke er nok vann, de eldre bladene slutter å fungere og blir gule for å gjøre plass for yngre vekst å motta vannet. Hvis jorda er tørr hele veien gjennom, og du gjør ikke vann på en regelmessig basis, vann anlegget oftere. Bladene bør perk opp nesten umiddelbart.
  • Unngå re-potting. De fleste stueplanter trenger ikke re-potting. Overflødig jord fra re-potting vil bare legge fuktighet til roten området, og dermed fremme rotting.Avoid legge gjødsel. Dette vanligvis bare fører til mer problemer med anlegget. Saltene i gjødselen kan brenne allerede usunne røtter.