Hovudside

Min Tomato Plant Vil ikke bli rød

by Walther


Hjemmelaget tomater er saftig, frisk og deilig, men de er noe persnickety om vekstforhold. Selv små endringer i vær og vannstand kan påvirke deres evne til å produsere og modnes frukten.

Tomato Vekst


Tomater er varme-sesongen planter som er plantet etter siste frost på forsommeren. De produserer blomster og deretter frukt midtsommer. Fruktene er grønne i utgangspunktet, og fortsetter å vokse seg større. Når de har nådd sin modne størrelse, de begynner å modnes. De er best høstes når de er en dyp rød, men noen varianter kan være en annen farge når moden.

Vilkår for Modning


Tomat modning skjer best når temperaturen er mellom 68 og 77 grader Fahrenheit, ifølge Purdue University. Når temperaturen er varmere eller kaldere, bremser tomat modning eller stopper helt. Den pigmenter lycopene og karoten som skaper fargen i tomater stoppe produksjonen når temperaturen stiger over 85 F.

Oppløsning


Når temperaturen går tilbake til en moderat rekkevidde, bør tomat modning fortsette. I mellomtiden, tomater trenger en langsom, jevn hastighet på vanning. Ved frost truer med å drepe planten, er grønne tomater plukket og lagret på et mørkt, varmt sted ved 65 C som er plassert i et enkelt lag, de modnes i løpet av noen uker.