Hovudside

Urter som kvitte seg med veggedyr

by Walther

Bed bugs er små insekter som liker å leve i senger og andre lukkede, mørke steder som hodegjerde og til og med bilderammer. De lever ofte der andre skapninger som fugler og mus bor i eller i nærheten av hjemmet ditt. Flere forskjellige arter finnes, og de kan bite ikke bare du og din familie, men også kjæledyr. Bed bugs kan leve uten mat i flere måneder, kanskje i over ett år. Og de synes å være økende i USA. Hvis du har dem, vil du ønsker å bli kvitt dem. Hvis du ikke har dem, vil du ønsker å holde dem unna.

Beskrivelse


Bed bugs kommer i flere forskjellige arter. Den vanligste årsaken i USA er den Cimex lectularius. Alle typer av veggedyr er omtrent en fjerdedel tomme i lengde og en rusten leter farge. De er ganske flat, og du kan forveksle dem for små kakerlakker. De har blitt mer vanlig de siste årene fordi de lett haike i bagasjen fra andre land. Hvis du ser mørke flekker på dine ark, kan disse være seng bug ekskrementer.

Skade de kan gjøre


En seng bug bite ser ut som et myggstikk, men de skjer om natten når kroppen din er pakket inn i sengetøy som ikke tillater mygg å nå deg. Deres biter vanligvis ikke vondt når de først oppstår, men senere kan bli rød og forårsake renner og intens kløe. Unn biter med såpe og vann og Calamine lotion hvis du trenger lindring fra kløe. Tea tree olje er også effektivt for å lindre ubehaget av seng bug biter --- bruke den direkte til berørte områdene. Unngå å skrape fordi bitt kan bli smittet. Heldigvis er veggedyr ikke kjent for å bære eller skape noen menneskelige sykdommer, men de kan spre seg raskt fra rom til rom i huset ditt, eller fra en leilighet til en annen i store bygninger, noe som gjør utrydding mye mer utfordrende.

Urter som kan hjelpe


Mange er motvillige til å bruke gift og plantevernmidler i og rundt sine hjem. Heldigvis visse urter og andre naturlige produkter som svart valnøtter er effektive i å bli kvitt din hjemme av veggedyr og holde dem unna. Naturlige produkter som frastøter veggedyr er tilgjengelig på mange naturlige matvarer butikker. Se etter de som inneholder svart valnøtt eller hvitløk. Cayenne pepper driver dem bort, og hyggelig luktende mynte er også effektive i repelling veggedyr. Lavendel er en annen hyggelig luktende urt som veggedyr ikke liker. Spray eller spre ett eller flere av disse urter på toppen av madrassen din og deretter dekke det med en nyvasket overmadrass og sengetøy, tepper og sengeteppe.

Selv ikke en urt, kan aturally forekommende pyrethrins blandet med rapsolje bidra sterkt i seng bug kontroll.

Andre metoder for å kontrollere Veggedyr


Hvis du har en infisert av veggedyr og ikke ønsker å erstatte din madrass og annet sengetøy, kan du kjøpe spesielle deksler som fanger disse insektene inni madrass, spiralfjærer og puter. Disse dekslene er også sies å være effektive for å kontrollere støvmidd. Laget av et spesielt stoff som veggedyr ikke kan komme gjennom, eller bite gjennom, kan disse dekslene føre til at eventuell død av insekter som lever inni madrassen.

Hvis alt annet mislykkes


Kjemiske støv, sprayprodukter og andre plantevernmidler er også tilgjengelig for seng bug kontroll. Prøv urter først.