Hovudside

Om Bambus Trees

by Walther

Om Bambus Trees

Et medlem av familien gress (Poaceae), er bambus en gruppe på mer enn 1.000 arter av flerårige eviggrønne planter som kjennetegnes ved en rask vekst vane og en treaktig stokk. Vanligvis tenkt som trær på grunn av sin store størrelse, bambus planter har trunk-lignende stokker og blader. Ofte vokst som hekker og skjermer, bambus planter er også en kilde til mat og tømmer.

Typer


Bambus faller inn i to grove typer: klumper bambus og kjører bambus. Klumper bambus vokser i klynger, og er litt langsom vekst. Running bambus er et raskt voksende, aggressiv type bambus som spres gjennom et system av underjordiske jordstengler. Disse jordstengler er utrolig tøff, og kan spre seg mer enn 100 meter fra anlegget. Klumper bambus er generelt å foretrekke for hjemmet hagen fordi de er enklere å administrere enn å kjøre bambus.

Vekst


Bambus kan vokse til sin endelige høyde på så lite som fem til åtte uker, vokser opp til en fot per dag. Stammen lignende stokker av bambus anlegget stivne og bli tykkere gradvis over noen år. Hver stokk har en kort levetid som varer fem til åtte år. Anlegget er ikke egnet for tømmer til det er helt moden, noe som kan ta tre til fem år.

Kultur


Generelt, bambus planter foretrekker en lys, solrik beliggenhet og et godt drenerende, moderat sur jord. Noen bambus varianter er tolerant av lys til moderat skygge. Bambus planter trives med jevnlig vanning og gjødsling, særlig når unge. Mulch er avgjørende for helsen til anlegget fordi det holder på fuktigheten og bidrar til å hindre ugress. En organisk mulch som for eksempel gress eller kompost er ideelt, men høyet kan også brukes. Slik at plantens blader å akkumulere under det fungerer som en naturlig mulch.

Kontroll


Kjører bambus typer kan vraket ødeleggelse, både inn og ut av hagen. Bambus ofte unnslipper dyrking, etablere seg utenfor hagen og truende lokale plantesamfunn ved aggressivt konkurrerer om naturressurser. Bambus-kontroll er en vanskelig og lang prosess som tar flere år å fullføre. Gartnere med en bambus invasjon kan forsøke å kontrollere problemet ved å fjerne så mye bambus som mulig for hånd, installere en underjordisk barriere og bruke ugressmiddel som inneholder Glyfosat.