Hovudside

Sweet Pea Flower Colors

by Walther

Sweet Pea Flower Colors

Den opprinnelige Sweet Pea, kalt Cupani, ble oppkalt etter Francisco Cupani, en italiensk munk i størrelsesorden St. Francis som dokumentert anlegget i midten av 1600-tallet. Blomsten som han beskrev var blålig / lilla i fargen. Siden den gang har gartnere og botanikere skapt en rekke forskjellige søt ert blomst farger gjennom kryss-avl. Nå er den søte ert tilgjengelig i farger som oransje, rosa, hvit og rød. Det er også søte erter med stripete petals som er brun, blå, rød eller oransje med hvite striping mønstre. Gartnere har prøvd å utvikle en gul søt ert, men det er ikke en å date.

Blå og lilla


Den opprinnelige Cupani Sweet Pea er fortsatt rundt i dag. Det er en "bi-farge" Sweet Pea, betyr den har to nyanser, med en øvre kronblad som er lilla i fargen og mørkeblå bevingede petals. Andre blå-petaled søte erter inkluderer havet skum Sweet Pea og juvelene i Albion søt ert.

Hvit


Det finnes flere varianter av hvit og off-white søt ert. Mange hvite søte erter har en lys snev av en annen lys farge på bladet, slik som Albo-Roseus søt ert, som er hvit med en rød-rosa skjær.

Rød og rosa


Vanlige røde og rosa nyanser av Sweet Pea inkludere dronningen av hjerter Sweet Pea, dronningen av natten Sweet Pea og den røde rover Sweet Pea. Spring vikker søte erter har fiolett-rød kronblad, mens Roseus søte erter er en dyp, nesten rose-farget rød.

Stripete Petals


Det er flere stripete varianter av søte erter. De fleste av disse nyere stammer av Sweet Pea ble utviklet av Dr. Keith Hammet i New Zealand. Disse søte erter har en mørk petal farge, for eksempel brun, rød og oransje med en hvit striping mønstre. Noen av de mer populære varianter av stripete søte erter er streamere og Saltwater Taffy.