Hovudside

Når skal Cut Off Døde Iris Blooms

by Walther

Når skal Cut Off Døde Iris Blooms

Den elegante, flerårig iris tilbyr tidlig skjønnhet og farge til hagen, men de blomstrer er kortvarig. Det brukte blomsten og stilken av iris bør kuttes tilbake nesten til bakkenivå med rene, skarpe hagesaks umiddelbart.

Energi


Når iris blomstre har dødd tilbake, begynner iris prosessen med å produsere frø. Dette krever energi bort fra resten av anlegget, herunder løvverk og veksten av jordstengler. Ta av iris blomst så snart det begynner å visne å hindre frøproduksjon.

Sykdom


Døde blomstrer i hagen byr på et fristed for skadeinsekter. Kutt og kast de brukte iris blomstrer umiddelbart å eliminere en potensiell fristed for skadedyr og sykdom.

Re-blomstringen Iris


Noen varianter av iris vil rebloom under riktige forhold. Umiddelbar fjerning av brukte blomstrer tillate flere næringsstoffer for å gi energi til de nye oppblomstringer skal vises.

Hage Utseende


Den stive, bustete løvverk av iris tilbyr en attraktiv kontrast til andre planter i landskapet før de går i dvale på sensommeren. Umiddelbar fjerning av blomsten og stilken av det brukte blomst legge til ryddighet og attraktivitet av hagen.