Hovudside

Omsorg for en japansk Elm Tree

by Walther

Japanske alm (Ulmus davidiana) er hardfør alm som er mer motstandsdyktige enn amerikanske alm. Selv om ikke sterke farger i høst, japanske alm høstfarger inkluderer gul, rust brun og rød. Japansk alm kan vokse til 50 til 80 meter høye og 40 til 60 meter bred. Japanske alm kan bli invaderende, så holde øye ut for skuddene spirer fra trærne rotstrukturen. Fjerne dem etter hvert som de dukker opp. Som en alm som er motstandsdyktig mot nederlandsk alm sykdom, japanske alm er en utmerket erstatning for områder der mange amerikanske alm har gått tapt til nederlandsk alm sykdom.

Planting Beliggenhet


Det første skrittet for å omsorg for din japanske alm er å velge riktig plassering. Elms er ikke spesielt for lys, og kan gjøre det bra i forhold som strekker seg fra full sol til delvis skygge. Elms trenger god drenering. Du må kanskje forsterke dårlig drenering jordsmonn som tung leire.

Mulch


Unge trær kan ikke ha sterke nok røtter til å overleve vinteren eller tørre perioder. Å hjelpe treet etablere sin rot struktur, holde 2 til 4 inches av mulch over røttene for de første par årene. Hold mulch en tomme eller to fra bagasjerommet for å holde sykdom og insekter unna.

Vanning


Alm er ganske hardfør. Men hvis det ikke regn for en uke eller så, vanne treet. Men det er viktig å la jorda tørke helt ut mellom hver vanning for å hindre jord fra komprimering. Justere vanning som passer din klima.

Beskjæring


Beskjæring kan hjelpe direkte veksten av japanske alm. Elms har en tendens til å forgrene nær bakken hvis ikke holdes i sjakk. Sørg for at den sentrale stammen er lov å nå 6 eller 8 meter før slik forgrening. Dette vil trolig kreve å knipe av eller beskjæring lavere greiner for de første årene av vekst. Hvis mer enn én leder vokser, tynne ut den svakere å oppmuntre sterk treet vekst.

Bruker i Bonsai


Japanske alm er populære som bonsaitrær, en kunstform som involverer plassering og utvikling av et tre eller busk holdt i en pott pryd. Når voksende en japansk alm som et bonsai, gni ut eventuelle uønskede knopper eller spirer på stammen. Beskjære bonsai japansk alm i høst etter at bladene har falt av. Ikke beskjære det i løpet av våren som sevjen stiger. Japansk alm har en tendens til å vise overflate røtter. Selv om dette er estetisk tiltalende, dekke røttene på yngre trær for å sikre tilstrekkelig rotutvikling. Etter at treet er mellom 5 og 10 år gammel, kan du tillate overflate røtter å kikke igjennom uten fare treets helse.