Hovudside

Begonia Historie

by Walther

Begonia Historie

Begonier tilhører anlegget familien Begoniafamilien. Begonia arten er en av de største plantearter i verden. Begonier er flerårige planter som trives i tropiske og subtropiske miljøer.

Historie


Begonier er innfødt til Mexico, Asia, Afrika, Sentral-Amerika og Sør-Amerika. Løpet av det 17. århundre i Brasil, en fransk botaniker, Charles Plumier oppdaget fiber begonier. Plumier heter blomsterarter etter en stipendiat botaniker, guvernøren av kolonien St. Domingo, Michel Begon. I 1777, det første begonia dukket opp i England.

Typer


Slekten Begonia omfatter tre hovedkategorier av begonier: tuberous Begonia, fiber Begonia og rhizomatous Begonia. Tuberous begonier er dyrket for sine store prangende blomster. Fibrøst begonier utvikle små blomster med elegant, voksaktig, løvverk i nyanser av bronse eller grønt. Rhizomatous begonier har flerfarget blader med forskjellige mønstre og design. Blant slekten Begonia er mange arter.

Bruksområder


Begonier har en lang historie med medisinsk bruk, for eksempel behandling av forkjølelse og hevelse, og desinfeksjon av sår. De er gode kilder til vitamin C. Bladene og blomstene blir brukt i matlaging i Kina, Japan og Indonesia.