Hovudside

Drivhus Belysning Krav til Tomater

by Walther

En svært populær avling for både hjem og kommersielle dyrkere, vil tomater være hardfør og sprek hvis de får god omsorg. Drivhusdyrking gir god beskyttelse for disse kalde følsomme planter, men dekker ikke alle deres behov. Vellykket tomatdyrking krever at noen bestemte vilkår være oppfylt, selv i veksthus.

En sunn Greenhouse


Det er svært viktig at drivhuset være egnet for dyrking. Drivhus som har en historie av mugg, sopp eller skadedyr er ikke ideelt, og bør behandles for eventuelle problemer før noen avlinger er plantet.

Lys for Tomato Dyrking


Tomater krever mye lys for anlegg og frukt vekst. Drivhus gi en ideell tomat voksende situasjon siden de har tilgang til naturlig lys i sommer og kunstig drivhus belysning i vinter. Om vinteren drivhusdyrkere bruke høytrykksnatriumlamper for sine tomater fordi disse lysene oppmuntre både blomstring og fruktdyrking. Lysene av en tomat drivhus er generelt sitte på i 16 til 18 timer i døgnet.

Andre aspekter ved Tomato Care


Foruten tilstrekkelig lys, tomater krever mye gjødsel, mulch, espalier systemer, og sjenerøse vannrasjoner.

Fun Fact


Tomater er naturlig utsatt for skadedyr, selv når de er dyrket i et drivhus. Planting urter som basilikum og lavendel samtidig med tomater vil motvirke insekter.

Advarsel


Uavhengig av belysning, vil lave temperaturer skade tomatplanter. Det er viktig at alle drivhus opprettholde en stabil temperatur over 50 grader for vellykket tomatdyrking.