Hovudside

Hva er forskjellen mellom ionisering Røykvarslere og Fotoelektriske røykvarslere?

by Walther

Ionisering og fotoelektriske røykvarslere har helt forskjellige deteksjonsmetoder, til tross for deres felles trekk. Alle røykvarslere har noen likhetstrekk. Batteridrevne detektorer må teste hver måned, og batteriene bør byttes ut årlig, selv om en detektor er fremdeles arbeider. Enhetene trenger sporadisk støvsuging for å kvitte seg med spindelvev, insekter og rusk som kan føre til falske alarmer, og de trenger utskifting hvert 10. år.

Deteksjon


Den største forskjellen mellom ionisering og fotoelektriske røykvarslere er den metoden der de oppdager røyk. Ionisering røykvarslere inneholder en liten mengde radioaktivt materiale i en sensing kammeret. Materialet ioniserer luften, og skaper en mindre elektrisk strøm. Røyk avbryter strømmen, sette av alarmen. Fotoelektriske røykvarslere har en elektrisk øye som bjelker på tvers av en sensing kammer. Røyk sprer lyset og utløser alarmen.

Brann Typer


Fotoelektriske røykvarslere er overlegen på å oppdage ulmebranner, mens ionisering røykvarslere er raskere utløst av flammende blusser. Dette er fordi det tar store røykpartikler for å utløse en fotoelektrisk alarm, mens små, usynlige partikler sette av ionisering enheter.

Falske alarmer


Ionisering røykvarslere er mer sannsynlig å gi falske alarmer på grunn av matlaging røyk enn fotoelektriske enheter. Denne tendens gjør fotoelektriske enheter mer egnet for montering i eller i nærheten av et kjøkken. Den amerikanske Brann Administration råder at det å ha begge typer røykvarslere i ditt hjem tilbyr den beste beskyttelsen, så montere ionisering enheter hvor de er mindre sannsynlighet for å bli utsatt for røyking potter og brenning mat.

Kostnad


Ionisering røykvarslere er rimeligere enn sine fotoelektriske kolleger. Noen røykvarslere selge for så lite som $ 10 eller mindre. Du kan fortsatt få god beskyttelse hvis du er på et budsjett og velge å bruke bare ionisering røykvarslere i hjemmet fordi de varsle deg når flammer begynne å spre.

Betraktninger


Noen produsenter selger kombinasjon røykvarslere som bruker både optisk og ionisering teknologi. Disse enhetene kombinere styrken i begge detektortyper. For eksempel, de tilbyr rask advarsler for ulmebrann som isolasjon eller en sigarett rumpe fanget i en myk pute og en flammende flamme som en komfyr brann som raskt sprer seg til gardiner og skap. Disse enhetene kalles dual sensor røykvarslere. De koster betydelig mer enn røykdetektorer ved hjelp av en enkel påvisningsmetode.