Hovudside

Hvordan ta vare på en Navel Orange Tree i Florida

by Walther

Hvordan ta vare på en Navel Orange Tree i Florida

To hovedtyper av appelsiner dyrkes i USA - Valencia og navlen. Navle appelsiner er lett å skrelle og, i motsetning Valencia, har en utstikkende åpning i bunnen av frukten. I hovedsak er fremspringet nærværet av en sekundær frukt blomstrende inne i hoved frukt. Florida navle appelsiner modnes for innhøsting mellom november og januar, forutsatt at de har fått riktig behandling gjennom hele vekstsesongen.

Bruksanvisning


•  Vann en navle appelsintre minst en gang i uken med en soaker slange. I Florida, hvor gjennomsnittlig årlig nedbør er ca 50 inches, ukentlige dype vanning er vanligvis nok med mindre været er unseasonably tørr.

•  Før treet en diett av 21-0-0 gjødsel. Følg anvisningene på merket for tildelingsbeløp og påføringsmetoder. Mest Florida navle appelsintrær dra nytte av en dose gjødsel tidlig på våren, midt på sommeren og sensommeren.

•  Spre en tre-tommers lag mulch rundt treet. Et lag av bark chips vil bedre drenering og redusere luke vekst. Mulching beskytter også navlen oransje trerøtter fra den varme Florida solen. Hold mulch minst en fot fra stammen av treet.

•  Fjern døde eller skadede greiner bruker en beskjæring verktøy i tidlig på våren, før ny vekst begynner. I Florida, beskjæring sesongen vanligvis faller rundt slutten av januar eller midten av februar. Fjern innover voksende grener i løpet av denne beskjæring. Ikke fjern mer enn 1/3 av navlen appelsintre i løpet av en enkelt beskjæring.

•  Ta kontakt med en profesjonell arborist hvis navlen appelsintre viser tegn på skadedyrangrep eller sykdom. Appelsintrær er utsatt for skadedyr, spesielt leafminers. En profesjonell vil analysere problemet og velge den sikreste løsningen.

Tips og advarsler


  • Hold presenninger, tepper eller ark på hånden for uventede fall i temperaturen. Uventede kalde snaps kan skade en navle appelsintre. Drapere treet lett å holde den varm.
  • Avstå fra over-vanning en navle appelsintre. Hvis jorda føles fuktig på en dybde av en tomme, ikke legge til mer vann.