Hovudside

Hva Andel av en blomst Først Mottar Pollen?

by Walther

Hva Andel av en blomst Først Mottar Pollen?

Bier, sommerfugler, sommerfugler og andre dyr og insekter, samt vind og vann, transport pollen fra en blomst blomst til en annen. Overføringen av pollen gjødsler blomst, slik at den kan produsere frø fra sin embryo. Frøene utvikle seg til en ny generasjon av planter som bærer den genetiske informasjon av foreldreplanter.

Blomst Anatomy


De fleste blomster er hermafroditter, noe som betyr at hver blomst blomst har både mannlige og kvinnelige deler. De mannlige organer er den anther og filament, som er kollektivt kalt stamen. Den anther på enden av støvbærer produserer pollen. De kvinnelige organer av en blomst er stigma, stil, eggstokk og ovule, som kombineres for å danne pistal. Den pistal ligger i midten av blomsten, og mange pollenbærere omkranser større pistal.

Prosess


Den kvinnelige stigma er en klebrig pære stiger opp fra midten av blomsten. Når pollen passerer, stikker det til stigma og en kjemisk reaksjon fører til at pollen å spire. Stigma gjenkjenner pollen fra sin egen art og tillater ikke fremmed pollen å spire. Pollen vokser rør gjennom stigma, ned stilen og inn i eggstokk og ovule. Sperm fra pollen reiser ned rør for å befrukte venter embryo i ovule, som utvikler seg til blomst frø.

Viktig


Overlevelsen av plantearter er helt avhengig av pollinering prosessen. Når anlegget ikke kan produsere pollen og få den pollen hell til stigmatisering av en mottakelig plante, planten dør uten en fremtidig generasjon å erstatte det.

Spesielle omstendigheter


Prosessen med en enkelt plante gjødsling selv kalles selv-pollinering. Self-pollinering minker det genetiske mangfoldet i befolkningen og reduserer den genetiske informasjonen som er tilgjengelig til neste generasjon. Flere plantearter har utviklet teknikker for å hindre selvbefruktning, inkludert kjemisk anerkjennelse av fabrikkens egen pollen, produserer bare mannlige eller kvinnelige organer i en enkelt blomst og modning kjønnsorganer til forskjellige tider.