Hovudside

Hva Er Amaryllis Plant?

by Walther

Hva Er Amaryllis Plant?

Den amaryllis anlegget er en pære dyrkes for sine fargerike, trompetformede blomster. Denne subtropiske planten er ofte dyrket innendørs i vintermånedene, hvor dens blomster lyser opp huset i flere uker. Planten vokser også helårs utendørs i klima som opplever lite hvis ingen minusgrader.

Identifikasjon


Amaryllis (Hippeastrum x hybridum) tilhører Amaryllidaceae familie av planter, som inneholder 70 til 75 arter og mer enn 600 hybrider og sorter. Plantene er innfødt til tropiske regioner i Karibien, Sør-Amerika, Mexico og Sør-Afrika. Amaryllis blomstrer gjennomsnittlig 8 til 10 inches over, og vises sammen 2- til 3-fot lange stilker. Blomst farger inkluderer rød, rosa, oransje, laks og hvit, og bicolors, inkludert stripete former. Amaryllis bladene er strap-aktig og 18 inches lang.

Klima


Amaryllis er en øm staude som vokser utendørs året rundt uten beskyttelse i US Department of Agriculture sonene 9 til 11. I sone 8, anlegget krever bioklipp å beskytte mot frost. I alle andre soner, må gartnere grave opp amaryllis i høst og lagre på et tørt og kjølig sted til våren.

Varianter


Mange amaryllis sortar eksisterer i enkelt- og dobbeltblomsterformer. Noen allment tilgjengelige valgene inkluderer Apple Blossom, med myk rosa og hvite blomster; og Green Goddess, hvis hvite blomster har en grønn hals. Picotee hvite blomster er kantet i en rød-rosa farge. Lady Jane har doble kronblader i lakse rose, og Pasadena har røde blomster smykket med hvit.

Voksende Krav


Innendørs-vokst amaryllis krever lyse, indirekte lys fra en østlig eller sørlige vinduet. Utendørs-vokst amaryllis behov filtrert sollys til lys skygge. Alle amaryllis krever godt drenerende jord og vanning under aktiv vekst når toppen tomme av jord har tørket ut. Holde tilbake vann når amaryllis er sovende. Mate amaryllis hver måned fra mars til september med en halv styrke løsning av en lav-nitrogengjødsel som en 5-10-10.

Tvinge


Force amaryllis til å blomstre innendørs i vintermånedene ved å holde tilbake vann i høst og la pærene gå sovende. Når løvverk har dødd tilbake, grave opp blomsterløk og lagre på et kjølig og tørt sted for 6 til 8 uker. I november, plante pære, og amaryllis vil blomstre innendørs ved midten av desember.

Potensielle Sykdommer


Amaryllis faller offer til ulike soppinfeksjoner, inkludert rød flekk, som forårsaker røde klatter på blader som forstørrer og bli senket i utseende. Infisert blader og stengler bli deformert, og stilken kan velte før blomstene kommer til syne. Soppen starter med infiserte pærer, så unngå å kjøpe pærer med røde eller brune flekker. Hindre spredning av sykdommen til andre planter ved å forkaste infiserte knoller og planter.