Hovudside

Stol Spanskrør Monteringsanvisning

by Walther

Stol Spanskrør Monteringsanvisning

Skifte slitt stokk sete eller baksiden av en stol er en måte å gjenopprette favoritt eller arvestykke møbler. Det finnes et bredt utvalg av Spanskrør mønstre, materialer og teknikker, men den vanligste er enten strand Spanskrør, der individuelle canes er vevd inn i en åttekantet mønster, eller trykk-i Spanskrør, hvor ark med vevd stokk er festet til stolen . I den håndvevde prosess blir rørene festet ved hjelp av borede hull rundt den ytre kanten av stolen. Caning et stolsete er en vanlig prosedyre.

Bruksanvisning


•  Begynn med en stol som har alle de gamle stokk fjernet, og hvis du vil, har blitt refinished. Bruke deler av den gamle stokken å kjøpe den samme vekten av ny stokk. Suge ny stokk i varmt vann og to spiseskjeer av glyserin i 20 minutter før du begynner. Rull fuktige tråder av stokk løst og sett til side.

•  Finn senterhull i stolen ramme foran og bak. Træ den første lengden på stokk gjennom fra baksiden senterhullet til fronten. Bruk en liten dowel eller pinne for å holde den første enden på plass, og deretter fortsette å tre stokk gjennom inngangshullet, opp gjennom den neste, deretter tilbake til tilbake hullene. Det bør være noen gi til stokk, og være sikker på at den ikke tvinnes. Bruke plugger for å holde endene av strimlene på plass.

•  Tre stokk på samme måte horisontalt over stolen, kjører rørene over toppen av de vertikale striper.

•  Træ et ekstra sett med vertikale stokker over toppen av det første settet. Begynner, som før, på baksiden senterhullet. Snu stolen over og feste alle løse ender under stolen når du er ferdig.

•  Weave stokk horisontalt, som begynner i øvre høyre hjørne hull. Veve canes over toppen vertikal stokk og under nedre vertikal stokk.

•  veve diagonalt over stolsetet fra øvre høyre hjørne hull til nedre venstre. Gå over den vertikale stokk og under horisontalen. Veve mot bakre venstre halvdel av stolsetet, så gjør den fremre halvdel.

•  Vev diagonalt i motsatt retning, fra øvre venstre hjørne til nedre høyre. Gå under vertikal stokk og over den horisontale. Veve tilbake halvparten av setet først, deretter den fremre.

•  Avslutt med veving i grense stokk, som er bredere enn setestenger og brukes til å dekke hullene og lage et ferdig utseende. Sett enden av grensen stokk i ryggen hjørne hullet, deretter sløyfe vanlig stokk over toppen av det begynnelsen på det neste hullet. Kjør stokk over grensen stokk, deretter ned samme hullet og opp gjennom neste, fortsetter rundt. Fortsett til alle sidene er ferdig, og trykk deretter på en liten pinne eller plugg inn i den siste hullet med litt lim for å holde grensen slutten på plass. Feste og trimme noen løse ender under stolen.