Hovudside

Hva slags blomst er en Calla Lily?

by Walther

Hva slags blomst er en Calla Lily?

Selv Calla liljer ikke får den samme beryktet som en duftende, stor blomst påske Lily, er den enkle, single-petal blomst en fan av bruder, blomsterbutikker og West Coast gartnere. Finnes i fargene hvit, lilla, rosa, gul og rød, Calla liljer gjøre en fargerik tillegg til et kutt floral arrangement eller en solrik veranda planter.

Flower Informasjon


Perennial calla liljer, eller Zantedeschia aethiopica (L.) Spreng, vokser vilt i det varme klimaet i California, Oregon, USA og Puerto Rico. Det amerikanske Department of Agriculture klassifiserer blomsten som en vaskulær, blomstrende plante i Arum familien. Siden Calla liljer ikke viser noen treaktig vev over bakken og generere fra en knoll eller rhizome, er plantene anses forbs eller urter.

Toksisitet av Calla Lilies


Calla liljer inneholde to giftige ingredienser: oksalsyre og asparagin protein. Røttene av planten inneholder de mest giftige kjemikalier. Hvis et menneske eller dyr får i seg deler av en calla lilje plante, forventer øye og muntlig hevelse, svie, rødhet og smerte. Som en oksalat plante, hevelse kan forårsake luftveis blokkering, selv om sjeldne. Kvalme, oppkast og diaré kan følge. Ved symptomer på forgiftning oppstår, ta kontakt med en veterinær eller helsepersonell umiddelbart. Tørk det berørte munnen med en kald, våt klut for å fjerne så mye planteavfall som mulig, ifølge Medline Plus.

Blomster bruksområder


Siden Calla liljer blomstrer fra sen vår til tidlig sommer, varme været bruder ofte velge den blomstrer for deres bryllupsdag. Med glatte, grønne stilker som måler 12 til 24 inches i lengde, Calla liljer pakke lett for buketter og center. Den elegante flat-back, tulipan-lignende form av Calla lilje blomst ligger glatt mot klær, noe som gjør det til et foretrukket blomst valg for corsages og boutonnieres.

Komplementære blomster


Selv Calla liljer vokse i en rekke farger, dominerer hvit blomst blomsterbransjen. Nøytral-farget valg koordinerer godt med røde roser - eller noen fargerike runde, full blomstrer. Krysantemum, zinnia, solsikker og nelliker legge tekstur og form til en bukett av Calla liljer. For visuell appell, unngå å blande Calla liljer med blomster som har en lignende størrelse klokkeformet blomst, som for eksempel tulipaner. Men stilkene av blomster med flere små bell-lignende blomster, for eksempel en liljekonvall eller blåklokkene, utfylle formen på Calla lilje.