Hovudside

Hva Vil du legger i bassengvannet for å holde det rent?

by Walther

Hva Vil du legger i bassengvannet for å holde det rent?

Svømmebassenger er mest morsomt når vannet er forfriskende og krystallklart. Men for å få bassenget klart og holde det klart tar en dedikert mengde filter og kjemisk vedlikehold. Nøkkelen til å holde et basseng ren er å være konsekvent i vedlikeholdsarbeidet. Flere viktige områder må ivaretas for å holde vannet rent og bakteriefritt.

Filter Vedlikehold


Selve livsnerven i bassenget er filteret, som suger i skitt og rusk og holder den inne i filteret mens rent vann blir filtrert tilbake i bassenget. Når trykket inni DE, sand eller patron filter leser 8 til 10 pounds per kvadrattomme over sitt normale lesing, må du rengjøre den. Slik at et filter for å operere mens manometeret er tilsatt vil føre til skittent vann og mulig skade på filteret. Hver filtertype gjennomsnitt ca en tre-til fire-ukers periode i mellom cleanings. Den tilbakevasking prosessen er forskjellig for hver type filter.

Sjokk


Sjokkere bassenget når det er i utgangspunktet åpnet for sesongen og en gang før du vinterklargjør bassenget. Ikke vær redd for å legge til en gallon av sjokk for hver 5000 basseng liter du har etter perioder med tung bruk eller en stor regnstorm som har kort senket pH i bassenget fører til litt uklarhet. Sjokket er ment å gi en rask og enkel måte å drepe skytende bakterier i en kort periode for å unngå potensielle algevekst, som vil ta lengre tid å fjerne. Tilsett sjokk rundt omkretsen av bassenget direkte til overflaten. Kjør filteret i 12 timer etter tilsetting av sjokk og før du lar noen å svømme.

Klor


Teststrimler vil bli din beste venn som eier av et basseng. Du bør gå ut annenhver dag og teste vannets kjemiske nivåer. Klor bør legges til etter behov når angitt på testing stripen, som vil holde bassenget renses og fri for bakterier. Dette er den mest routinized aspektet av basseng vedlikehold, sammen med publiseringen av filter for et par timer hver dag. Mange pool eiere kjøre filteret for det meste av dagen i varmt vær og når folk bruker bassenget. Klor kommer i flytende, granulert og tablettform. Hvert produkt vil ha forskjellige doserings spesifikasjoner for å heve klor. Konsultere etiketten for den spesifikke mengden å sette inn.

pH og alkalitet


Så lenge bassenget er renovert riktig, vil du sjelden trenger å bekymre deg for pH og alkalitet nivåer. Men i sjeldne tilfelle at pH og alkalitet er enten heves eller senkes i henhold til lesing på teststrimmelen, det er kjemikalier du kan legge til enten heve eller senke pH. Disse kjemikaliene bør bare brukes på en basis som er nødvendig og ikke er en del av vanlig vedlikehold.