Hovudside

Pool Vann Vedlikehold: Alger Problemer

by Walther

Pool Vann Vedlikehold: Alger Problemer

Alger kan være et vanlig problem i alle typer bassenger, og når den får fotfeste, kan det være vanskelig å bli kvitt. Forebyggende vedlikehold kan gjøre vedlikehold enklere i det lange løp; sette inn litt ekstra arbeid før alger blir et problem vil bidra til å holde bassengvannet - og de som svømmer i det - sunt.

pH Range


PH-verdien i et basseng er et mål på hvor alkaliske eller sure vannet er, og alger kan trives i bassenger, hvor pH-verdien er for høy. En god pH lesing er mellom 7,2 og 7,6 - jo høyere tall, jo mer basisk vannet er. Opprettholde målingene i denne serien vil holde vannet surt nok til å gjøre opprettholde andre kjemikalier i balanse enklere, mens ikke gi vann som er så alkalisk å oppmuntre algevekst.

Dersom pH-avlesningen på vannet er for høy, kan det senkes ved å tilsette natriumbisulfat eller saltsyre. Natriumbisulfat er mer vanlig brukt fordi det er lettere å håndtere og lettere å lagre, mens saltsyre kommer i en flytende form.

Klor nivåer


Opprettholde klor nivåer er også en viktig del av bassenget er regelmessig vedlikehold og bidrar til å hindre vekst av alger. Klor er den kjemiske som er ansvarlig for å drepe noen alger som begynner å vokse, og en tilstrekkelig mengde kan holde alger fra å få fotfeste i bassenget. Av seg selv, er klor svært giftig; det finnes en rekke forbindelser som er tilgjengelige for hjemme bassenget bruk, som alle arbeider i relativt samme måte. Et visst nivå av klor - vanligvis mellom 1 og 3 deler pr million (ppm) - bør opprettholdes for å holde tilstrekkelig klor i vannet som ikke bare vil drepe eventuelle bakterier tilstede, men en hvilken som helst alger i tillegg.

Algaecides


Regelmessig inntak av en form for algaecide kan også bidra til å holde alger til stede i vannet fra å multiplisere. Det finnes en rekke ulike alternativer, og hvis man ikke synes å fungere i forebygging av algevekst, kan en annen fare bedre. Når algaecides brukes som et forebyggende, er de omtalt som en algaestat.

Kalium tetraborate er et kjemikalie som forstyrrer evnene til alger for å fullføre fotosynteseprosessen, sulter dem før de kan formere seg. Algaecides kalt quats er kjemikalier som inneholder en lav konsentrasjon av stoff som dreper alger, som kan legges til bassenget som et forebyggende i henhold til produsentens anvisninger.

Børsting og Patching


Regelmessig rengjøring av slimhinnen i bassenget kan også være effektive i å holde en alge problem i å starte. Bassenger som er foret med betong kan børstes med stålbørste, mens nylon liners bør bare pensles med noe mer skånsom, for eksempel en myk skrubb børste. Børsting vil løsne noen kolonier av alger som kan ha tatt bolig på overflaten av duken; Disse kolonier blir deretter sluppet ut i vann og filtrert ut.

Går over alle områder av overflaten av bassenget er også en god måte å se etter sprekker og chips i betongen. Disse prosessorene skal fylles ut og reparert, da de kan være et yndet sted for alger å følge og begynne å multiplisere.