Hovudside

Slik fjerner du flekker med sitronsaft

by Walther

Slik fjerner du flekker med sitronsaft

Sitronsaft fungerer som en helt naturlig flekkfjerner for klær, kopper, fugemasse og selv plastbeholdere. På sin egen, fungerer sitronsaft som en bleking eller bleking agent som fjerner flekken fremkallende stoffer som det desinfiserer. Sitroner også effektivt fjerne fett og smuss fra kjøkken og bad kraner og inventar. Når blandet med salt, gjør dette multipurpose frukt en effektiv skurepasta. Vær forsiktig når du søker sitron rengjøringsmidler til husholdnings sengetøy eller plagg, så det kan bleke elementets farge.

Klesvask Care


Sitroner redning farget klær, slette flekker forårsaket av fett eller rust. Lag en pasta fra sitronsaft og fløte av tartar og gni den over rustflekker på bomull eller polyester. Skyll etter 30 minutter, vask deretter som vanlig. På fettflekker, gni sitronsaft over det berørte området, så la klærne tørre. Vask på vanlig måte. Test sitronsaft på et lite synlig sted før du bruker det på klær flekker å sikre at det ikke bleke stoffet. Ikke bruk sitronsaft på delikat stoff som silke.

De-Grunging Grout


Unn fugemasse flekker forårsaket av sølt te eller mystery stoffer ved å helle litt sitronsaft over farget område og skrubbing det med en skurebørste eller gammel tannbørste. La fugemasse tørke i 30 minutter eller så, deretter skylle den ved å tørke den med en fuktig klut eller svamp. Sitronsaft kan også bidra til å løfte fettete eller tørket mat søl fra keramiske gulvfliser og fliser benkeplater.

Perk-Up for Plast


Lage flekker forsvinne fra plast skjærebrett, boller og lagercontainere med sitronsaft. For et skjærebrett, gni et kutt sitron over farget område, slik at sitronsaft for å suge på i 15 minutter eller så før skylling skjærebrett. Bruke sitron rinds overs etter utpakking av juice for en oppskrift for å hindre avfall - det er alltid litt juice venstre. For å fjerne flekker som tomatsaus fra en plast bolle eller lagring container, gni et kutt sitron over fargede områdene, eller hell i nok sitronsaft for å dekke stedet. Tillate sitron-gjennomvåt områder for å lufttørke, deretter vaske plast med vann og oppvaskmiddel.

Tea-Cup Cleaner


Fjerne mørke flekker fra innsiden av tekopper, kaffekopper og glass coffeepots med sitronsaft. Klem eller hell sitronsaft over farget område og la sitronsaft å sitte i flere minutter. Tørk de fargede området med en våt oppvaskklut, gni sitron over de mørke områdene. Hvis sitronsaft alene ikke fjerne flekker, strø litt salt på oppvaskklut til å bruke som et slipemiddel.