Dancing Lady Orchid CareDancing Lady orkideer, eller Oncidium orkideer, kan være utfordrende å dyrke i hjemmet, men absolutt ikke umulig. Deres Overflod spray av vakre gule blomster vil belønne ekstra innsats i å dyrke dem.

Lett


Oncidiums foretrekker svært høye nivåer av lys. De fleste vil gjøre best med flere timer med direkte sollys hver dag. En lys sørvendt vindu er det ideelle stedet for disse orkideer. Alternativt kan kunstig lys være utstyrt med fire 40-watts lysrør supplert med glødelamper. Plasser lysene 6 til 12 inches over orkidé.

Fuktighet


Dancing Lady orkideer krever mindre fuktighet enn mange andre orkideer. De foretrekker en relativ luftfuktighet på mellom 30 til 60 prosent. Plassere orkideer på skuffer av grus og legge nok vann i skuffen for å bare fylle mellomrommene mellom grusen kan øke den relative luftfuktigheten.

Gjødsling


Hvis Dancing Lady orkide er dyrket i et potting medium som er bark-basert, gjødsle to ganger hver måned ved hjelp av en 30-10-10 gjødsel som har blitt fortynnet til en fjerdedel sin styrke. Oncidiums dyrket i andre medier bør bli befruktet på samme måte, men med en 20-20-20 formel.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler