Hovudside

Informasjon om Black Orchid blomster

by Walther

Informasjon om Black Orchid blomster

Nasjonalblomst Belize, svarte orkideer (Encyclia cohleatum) har et navn som vekker kontrovers fordi blomstene er faktisk ikke svart. Fra en avstand de bli svart, men noen orkide med mørk blå kronblad og dyp lilla årer er ansett som en svart orkidé. De er en utfordring å vokse, men mange gartnere kan ikke motstå å prøve.

Opprinnelse


Sorte orkideer er innfødt til Asia, og Sentral- og Sør-Amerika. Black Orchid var et tegn på virilitet for tidlige grekerne. Mennene ville spise orkide røtter for å få en sønn, og kvinnene spiste dem å ha en datter.

Voksende


Varme temperaturer og delvis sol, kombinert med begrenset vann og en seng av torvmose med god sirkulasjon, gir ideelle forhold for den svarte orkidé å trives. Dyrke dem fra frø, vev kultur, dele en moden blomst eller fra borekaks. De blomstrer i juli til september og vokse til ca 12 inches høy. De fleste Black Orchid varianter vokse i USDA hardførhet soner 5 til 12, men du bør sjekke med din lokale planteskole for å sikre den variasjonen du plante kan tåle vintertemperaturer i ditt område hvis du ikke har tenkt å vokse det innendørs.

Kjennetegn


Blomsten er lang, slank stilk toppet med en bue av blomster danner svart orkide er gjenkjennelig silhouette. Du kan støtte topptung stilkene med en tre spill. De lyse grønne blader, formet som store spyd, vokse ved foten av stammen. Blomsten består av fem runde, flate kronbladene med en støvbærer ved senteret. Farger av svart orkide spenner fra mørk blå til dyp lilla med en fløyelsaktig tekstur. Den Lipsaris nervosa, referert til som "kokuran", er en av de mørkeste sort orkideer.

Litterær bruk


I bøker, filmer og legender, tar den svarte orkidé på en rekke symbolske betydninger. Over hele verden, er fargen svart forbundet med døden. I skrekkhistorier, er den svarte orkidé portrettert med negative konnotasjoner og noen ganger som ren ondskap. Moderne bruker, for eksempel The Orchid Thief av Susan Orlean, symboliserer makt, autoritet og mystikk. Siden begynnelsen av det 19. århundre, har svart orkideer også representert velstand.