Hovudside

Hvordan Grow Gul Squash i containere

by Walther

Hvordan Grow Gul Squash i containere

Gul squash, også kalt sommer squash, vokse i løpet av sommeren, og nå en medium eller stor størrelse. Selv om tradisjonelt dyrket utendørs, kan gul squash vokse godt i containere utenfor eller inne så lenge forholdene ligger til rette og beholderne er store nok. Det er relativt lett å vokse gul squash i beholdere med noen enkle forberedelser og omsorg.

Bruksanvisning


•  Klargjør potting jord blanding ved å blande torv jord, kompost og husdyrgjødsel sammen. Landbruk Business Week magazine anbefaler denne kombinasjonen for potte grønnsaker, og starter ut med en god jord vil bety sunnere squash og mindre behov for gjødsel som squash vokse.

•  Plant squash forrett planter med jord blanding. National Garde Association anbefaler å plante utendørs squash 18-36 inches hverandre. Innendørs squash trenger rikelig med plass også. Sørg for at det er minst en fot mellom kantene av potten og squash anlegg i runde eller firkantede potter, og minst 18 inches i mellom squash planter i et trau potten. Plant squash planter omtrent like dypt i sine nye potter som de var i sine start potter.

•  Sett squash i et område som får fullt sollys eller sollys for det meste av dagen med litt lys skygge til tider.

•  Vann squash. National Garde Association anbefaler å gi squash planter om en tomme av vann per uke, selv om pottesquashplanter noen ganger tørke ut raskere enn utendørs seg og kan trenge litt mer vann. Jorda bør alltid være fuktig, men ikke altfor mettet. Hvis den blir tørr å ta på under overflaten, legge mer vann.

•  Gjødsle squash. Washington State University anbefaler å bruke en 5-10-10 gjødsel en gang når squash plantene nå seks inches høy og en gang når squash begynner å blomstre. Bland 1 ts. av gjødsel per gallon av vann, og vann squash med denne blandingen i stedet for rent vann på seks inches og når de blomstrer.

•  Plukk squash når de er 2 inches i diameter eller mindre.

Tips og advarsler


  • Squash er utsatt for squash bugs og squash vine boremaskiner, som skader plantene. National Garde Association anbefaler leter etter borer larvene hvis squash er visner, selv når de har nok vann. Gartnere kan grave larvene ut av squash stilkene med et barberblad.