Hovudside

Hva er den enkleste grønnsaker til å vokse?

by Walther

Hva er den enkleste grønnsaker til å vokse?

Din første grønnsakshage vil være mer tilfredsstillende enn du kan forestille deg. Lære å arbeide jord, planter grønnsaksfrø, høste og sette friske grønnsaker på bordet ditt er alle en del av den mest naturlige vekstsyklusen er på jord. Når du lærer noe nytt, er det best å starte på enkleste nivå. Begynn med en liten hageflekk med enkle å dyrke grønnsaks frø og planter.

Tomater


Mens du kan starte tomater med frø, er det en av de plantene du kan lett kjøpe på planteskoler eller hagesentrene. Starter med et anlegg betyr at du vil ha tomater å høste tidligere enn hvis vokst med frø. Det er lett å plante tomatplante i hagen din eller transplantere det inn i en større pott, for en beholder hage. Tatt i betraktning at frø plantet tomater kan ta 65-80 dager før de er klare for høsting, kan plantene forkorte denne tiden i halvparten. Tomater elsker en full sol plassering. Dette betyr at jord kan tørke raskt. Sørg for at de er vannet daglig, med mindre det er rikelig med nedbør, til høsten er fullført.

Snap grønne bønner


Når du bestemmer hvilken type snap grønne bønner til å vokse, velge bush løpet vintre. Bush varianter krever ingen staking støtte og de tar liten plass. Hvis du foretrekker det, kan du starte frø innendørs, plante spirene i bakken samtidig du ville frøene, ca 2 uker etter siste frost. Dette vil gi deg et forsprang, noe som er spesielt hendig i kort vekstsesong steder. Bønner er lett å vokse. Hvis du virkelig elsker å spise dem, plante en annen crop tre uker etter den første. De andre planter vil være klar for innhøsting om den tiden du har samlet alle bønner fra de første plantene.

Mais


Mais er en annen lett å vokse grønnsak. Og, selvfølgelig, folk flest elsker fersk maiskolbe. Ett problem med økende mais er at du må ha nok plass. Man må plante minst to rekker parallelt med hverandre, for riktig pollinering. Plant bare én type mais, så de vil ikke krysspollinerer. Ved planting mer enn en rekke av korn på samme tid, kan det hende at maiskolber godt være en blanding, for eksempel vekslende farger av kjerner på samme cob. Som med alle vegetabilske planter, sørg for at mais plantene får nok vann, aldri la jorda blir for tørr.

Zucchini


Zucchini har vært gjenstand for mange hage vitser. Dette grønnsak er så lett å vokse, og i en slik overflod, at du vil ha mer enn du kan spise. Den spøk er at etter en stund dine naboer og venner kjøre når de ser du kommer med enda en pose full av sommer squash. Plant bare ett zucchini plante det første året og se om det er nok for din familie. Hvis ikke, noe som er usannsynlig, plante to påfølgende år. Squash er vanligvis dyrket på en haug eller bakke, med vinranker, blader og squash etterfølgende ned sidene. Det gjør en god hjørne plante i hagen din tomt.