Hovudside

Hvordan Lay Steel Taktekking

by Walther

Metall taktekking, ofte laget av galvanisert stål, gir en praktisk måte å tak uthus, en slik lagring skur. Metalltak vises på enkelte boliger, men installerer hoved type bolig ståltak, kalt stående søm, er ganske komplisert og best overlatt til fagfolk. Huseiere som har gode praktiske ferdigheter, men kan ha muligheten til å installere et ståltak på en mindre struktur seg selv, med hjelp av en hjelper eller to.

Bruksanvisning


Forberedelse


•  Rull byggherrens følte ca 5 meter; har en medhjelper holde rullen av filt i bunnen av taket på en gavl slutten mens du gjør dette. Stift filten til taket terrassebord med fire eller fem stifter i en vertikal rad. Ferdig med den første raden med denne metoden. Tilbake til gavlen og kutte filten fra rullen med et verktøy kniv. Stift filten til enden av bekledningen.

•  Overlapping den første raden med to inches som du rulle det neste kastet. Fortsett å rulle filten og fest med stifter. Arbeid deg oppover i rekkene før filten dekker taket.

•  Legg inn en åtte fot lang en-av-4 bord horisontalt på et hjørne av takfot. Spikre den til vindsperre med 8d negler plassert ca 2 meter fra hverandre. Sett neste bord i flukt med den første, og spikeren er på plass. Fullfør rad på samme måte. Skjær enden bord til lengde med en sirkelsag og spikre den i posisjon.

•  Start neste rad med 1-by-4 furring 24 inches over den første raden. Konstruere det som du gjorde den første. Skjær den første styret i den andre raden til en lengde på 4 meter så leddene ikke justere. Fullfør installasjonen ved hjelp av denne metoden, svimlende hver rad.

•  Sett et stykke å blinke, metallstrimler som forhindrer lekkasjer, på slutten hjørne av taket. Sørg for at det passer over byggherrens filt. Spiker blink til vindsperre med taktekking negler fordelt ca 1 cm fra hverandre. Plassere den andre del av blinkende langs takfot slik at den overlapper den første. Spikre den på plass. Fullføre installasjonen av takfot blinker. Skjær den siste delen til lengde før du installerer.

Paneler


•  Sett en stålplate på et hjørne langs takskjegget. Still panelet så det overheng taket med ca 3/4 tomme. Kjør skruer gjennom panelet og inn i lekter. Plassere to skruer mellom hver av de rygger av panelet.

•  Plasser neste panel mot den første. Sikre at en åskam av korrugerte panel lapper en åskam av det første panelet. Kjør en rad med skruer vertikalt opp rygger, avstand dem ca 12 inches hverandre.

•  Fest det andre panelet til taket som du gjorde den første. Fortsett å legge paneler langs takfot. Skjær enden panel av den første raden til lengde med et par metallsaks. Påfør panel til taket som du gjorde de andre.

•  Still startpanelet for andre rad på taket. Sørg for at den overlapper panelet på den første raden med 12 inches. Installere den med skruer som du gjorde med de andre paneler. Plasser en annen panel slik at den overlapper den andre raden starter panel av en åskam. Koble med skruer på mønet. Fullfør panelkledning.

•  Still gavlen blinkende over kanten på slutten panel på den ene siden. Påfør butyl tape tetningsmasse til undersiden av blinkende. Skru blinkingen til taket med selvgjengende skruer plassert i en vertikal rad.

•  Påfør tetningsmasse til den andre delen av gavl blinking og la den overlapper den første. Skru den på taket. Fortsette å installere paneler opp gavlen kanten. Skjær den siste panel til lengde og installere.

Ridge


•  Fullfør annen takvinkel som du gjorde den første.

•  Sett en generøs mengde caulk på undersiden av en åskam cap. Plassere lokket på taket ved den ene ende. Sørg for at den overlapper de vertikale paneler. Bore taktekking skruene i bunnen av hetten. Plass skruene ca 1 fot fra hverandre.

•  Caulk den andre cap og sette den slik at den overlapper den første cap. Skru på plass. Føre installere ridge caps. Skjær den siste cap til lengde med et par klipp.

Tips og advarsler


  • Bære et par tykke arbeidshansker for å unngå å kutte deg selv på endene av metall.
  • Bruke sikkerhetssele når man jobber på et tak.