Hovudside

Sunlight Krav til Agurker

by Walther

Sunlight Krav til Agurker

Agurker er en populær grønnsak i mange bakgård hager. Lettstelt, de produserer en rik avling med et minimum av innsats. Mens de er ofte kalles grønnsaker fordi de er ikke søt, agurker er faktisk en frukt av Cucumis sativus anlegget. De er knyttet til meloner og saft og krever lignende vekstforhold: rikelig med sollys og vann.

Sollys og Jord


Agurker krever varme temperaturer og fullt sollys for å produsere godt. Plante dem godt etter siste frost i fruktbar jord. Utah State University vegetabilske spesialister Dan Drost og Rick Hefelbower anbefaler mulching med svart plast, noe som bidrar til å holde på fuktigheten og varmer jorda. Holde jorda varm er avgjørende, som agurk ikke kan absorbere vann hvis jord temperaturer under 55 grader. Planting i full sol bidrar til å opprettholde de høyere jordtemperaturer og lette plantens vekst.

Vann


Mens agurker trenger godt drenert jord å vokse, de trenger også konsekvent fuktig jord. Tørr jord eller jord som ikke er jevnt fuktig kan produsere misdannede frukt eller frukt med usmakelig bitre flekker. Purdue University horticulturalists forsiktig at våt løvverk kan føre til sykdom. Derfor anbefaler de vanning tidlig på morgenen ved hjelp av et drypp vanning system eller soaker slange i stedet for overhead sprinkleranlegg.

Trellis Training


Når agurk vinstokker er seks til åtte inches lang, bør de være trent til et espalier, gjerde eller wire bur. Trellising plantene har en rekke fordeler. Det sparer hage plass ved å holde de lange lianer fra sprer seg over hage rader. Trellising sikrer tilstrekkelig luftsirkulasjon og eksponering for sollys, og også gir mulighet for mer attraktiv frukt, som hengende frukt tendens til å vokse rettere og er mindre sannsynlig å bli spist av snegler eller råtnet ved kontakt med fuktig jord. Det kan også bidra til å beskytte plantene mot sykdom.

Spacing


Hvis agurker sås direkte i hagejord, bør frøplante tynnes til en fot fra hverandre når plantene har tre eller fire blader. Hvis agurk frøplanter er transplantert inn i hagen, bør de plantes ett femtinitti meter fra hverandre i rader fem på seks meter fra hverandre, ifølge Illinois University Extension. Riktig avstand sørger for at plantene ikke konkurrerer om vann og sollys. Det gjør også sjekke plantene for modne frukter mye enklere for gartneren.