Hovudside

Når Do Hardy Mums i hagen Begynn å blomstre?

by Walther

Når Do Hardy Mums i hagen Begynn å blomstre?

Krysantemum, eller mødre for kort, har lenge vært en favoritt i høst hagen. Disse fargerike blomster er en attraktiv erstatning for de årlige utplantingsplanter som falmer på slutten av sommeren. Begrepet "hardfør" har tradisjonelt blitt brukt for å beskrive disse sortene som vil blomstre godt inn tidlig vinter. Men fordi dette varierer mye av sorten og klima, begrepet "hardfør" er ikke lenger brukes så ofte.

Hardy Mums


Blomsterhandler mums selges i potter og blomst når tvunget. De er dyrket i veksthus og manipulert til å blomstre på bestemte tider, slik at de kan selges som gaver. Dette er forskjellig fra mødre plantet i hagen. Mums solgt som utplantingsplanter blir ofte kalt Hardy mødre, fordi de kan tolerere kjøligere høsttemperaturer. Selv om den blomstrende periode av mødre varierer avhengig av en rekke faktorer, begynner de fleste hardføre mammaer blomstringen på sensommeren til tidlig høst.

Klimahensyn


Klima spiller en del i når hardføre mødre begynner å blomstre og hvor lenge de fortsetter å blomstre. Hvis din mødre overlevde vinteren, kan de begynne å produsere blomsterknopper så tidlig som slutten av juni. I varmere klima, kan de ikke starte blomstringen til den varmeste delen av sommeren er over. Minusgrader kan påvirke blomstringen også. Noen mødre kan ikke overleve harde fryser, men hardføre mammaer er sterke nok til å overleve som stauder i USDA voksende soner 5 til 9. Likevel kan fryser drepe dem ned til bakken, og da er det klokt å dekke dem med mulch for å beskytte røttene fra mer frysing vær.

Kulturelle Betraktninger


Feil vare kan ha negativ innvirkning på oppblomstring av hardføre mødre. Planter som ikke brydde seg om på riktig måte vil ikke blomstre på en riktig måte. Krysantemum trives i full sol og i rik, godt drenerende jord. Fullt sollys oppfordrer blomstrende og holder dem blomstrende lenger inn i vinteren. Vel drenering massen er nødvendig for å hindre at jord fra å bli våte, noe som fører til skade på rot. For lite vann vil føre til hemmet vekst, imidlertid. Hold jorden knapt fuktig hele tiden.

Skadeinsekter og sykdommer


Soppsykdommer ofte påvirke hardføre mødre. De fleste sopper spredt på vann, inkludert regn eller overhead vanning. Skade kan vises som flekker på bladene og blomstrer, visner, eller et tynt lag av grå pulver eller sotet utseende mold, avhengig av den bestemte sopp. Disse sykdommene kan hindre blomster fra blomstrende ordentlig. Eksponering for fullt sollys vil tørke vannet raskt, noe som reduserer sjansene for disse sykdommene utvikler. I alvorlige tilfeller kan en dose på spray-on fungicid hjelpe.

Bladlus og edderkopp midd er to sap-suger insekter som også kan påvirke negativt oppblomstring av krysantemum. Alvorlige infeksjoner kan også drepe mamma beplantning. Hvis du oppdager insekt aktivitet på dine hardføre mammaer, spray dem med et insektmiddel olje.