Hovudside

Voksende sone for «Chomley Farran« Dianthus

by Walther

"Chomley Farran" dianthus (Dianthus caryophyllus "Chomley Farran") er en utrolig prangende flerårig nellik sorten som kan skryte av lilla, 2 1/2-tommers blomster som er stripete med sjokkrosa og innrammet av blågrønne blader. Planten vokser til en lille høyde på omtrent 1 fot. "Chomley Farran" er hardfør i US Department of Agriculture (USDA) anlegget hardførhet soner 6 til 10.

Beliggenhet


Nellik kommer fra Europa, hvor det vanligvis vokser i kalkstein jord og i veggene i ruiner og gamle vegger. "Chomley Farran" er tolerant av mindre enn ideelle steder, håndtering av atmosfærisk forurensning og sterk vind. Å se sitt beste, må nelliker har fem fulle timer med direkte sollys om dagen. I shadier forhold, «Chomley Farran" vil produsere færre av sine fantastiske signatur blomstrer, og kan ha en sparser, mer leggy vane.

Kultur


"Chomley Farran" vil vokse i jord med en pH mellom 6 og 8, og foretrakk alkalisk jordsmonn løpet surt jordsmonn. Altfor surt jordsmonn kan gjøres mer alkalisk ved tilsetning av kalk til jord. "Chomley Farran" er tolerant av maritime forhold, blant annet salt jord og salte luften. Nyplantede nelliker skal vannes tilstrekkelig til å holde jorda fuktig, men ikke vannmettet eller oversvømt. "Chomley Farran" har god tørke toleranse gang etablert.

Spesifikasjoner


De stripete blomster av "Chomley Farran» er svært attraktiv for sommerfugler og møll, og produserer en svak, men tiltalende duft. Den stive, grønne stilker bidra til å gjøre "Chomley Farran" en utmerket kutt blomst. "Chomley Farran" kan bli spredd av tippe stiklinger tatt på forsommeren og forankret i et fuktig, godt drenert jord media. Anlegget kan være plantet i en container eller samlet seg sammen for å skape en Funhouse-lignende seng av blomster. Plass planter ca 12 inches fra hverandre slik at luften kan sirkulere.

Betraktninger


Nelliker er utsatt for et bredt spekter av Wilt og Blight sykdommer som forårsaker symptomer slik som forvrengt blader og blomster, gulnet løv og råtne lesjoner. Penn State Extension anbefaler å hindre nellik sykdommer ved å fjerne ugress og rusk som kan hemme luftsirkulasjon, unngå overhead vanning (spesielt sent i dag) og bruker ren, steril hageutstyr. Planter infisert med bakterier wilt, bortrytis wilt eller virus bør fjernes og destrueres før de infiserer friske planter.