Hovudside

Formålet med planter i et terrarium

by Walther

Formålet med planter i et terrarium

Terrariums vunnet popularitet i viktoriatiden for visning eksemplarer av eksotiske planter som ikke kunne overleve innendørs uten den spesialiserte terrarium klima. Terrarium planter tjene som pedagogisk verktøy for å demonstrere økosystemer som regnskogen, som en lærende hjelpemiddel for å skape ulike landskap eller en vitenskap prosjektet for å observere plantevekst i forskjellige forhold. Terrariums også bringe en miniatyr hage innendørs, for å lyse opp et skrivebord på kontoret eller forbedre hjemmet ditt.

Bakgrunn


Planter skaffe næringsstoffer gjennom jord, vann og via fotosyntese, prosessen med å transformere sol til energi. Terrarium fungerer som et kontrollert miljø for å observere, dyrke, vise, eksperimentere og lære om planter. Terrarium utviklet seg fra den viktorianske Wardian sak for visning og transport av planter. Mange populære terrarium planter, for eksempel orkideer, cobra planter, Venusfluefanger, begonia, miniatyr afrikanske fioler og moser, foretrekker fuktighet. Inneluft mangler nødvendig fuktighet for noen plantearter til å trives.

Miljø


Terrariums kommer i en rekke størrelser og fasonger, fra mini terrarier i en konjakk dram eller lyspære til store terrarier i akvarier. Opprinnelig begrepet terrarium henvist til en lukket voksende miljø, men nå begrepet refererer til åpne containere også, for eksempel en fiskebolle hage. En dekket terrarium skaper en regnskog effekt, resirkulering av vann du først sette inn det gjennom kondens. Vannet stiger, og deretter regner ned igjen på plantene. Denne typen terrarium kan gå måneder uten vanning. Et åpent system vil kreve vanlig vann, men mindre enn en potteplante fordi den delvis innelukking av plantene reduserer fordampning.

Planter


Små planter gjør de beste kandidatene for et terrarium. Bregner, for eksempel asparges bregne og delikat jomfru hår bregne, eksotiske arter som kjøttet sundews, slyngplanter som baby tårer, dverg planter som granateple eller gloxinia, piggy-back planter og polka dot plante, en liten løvverk plante med karakteristiske prikker , gi gode resultater i terrarier. Kombinere en gruppe planter skaper en miniatyr hage eller liggende. Du kan opprette en bakke og bruke en lav Creeper som baby tårer for å gi en frodig, grønn bunndekke.

Pekere


Gi den høyeste eller mest eksotisk plante den sentrale posisjonen i terrarium å skape en iøynefallende skjerm. For eksempel, sentrere en orkidé eller Venusfluefanger i midten av terrarium og vise mindre planter rundt det.

Ikke la terrarium å tørke ut. Hold den unna direkte sollys gjennom et vindu som dette kan koke plantene. Ikke plasser et terrarium for nær en varmekilde, for eksempel en ovn. I vinter, holde terrarium i et varmt rom om natten eller dekke det til å isolere den fra kaldt hvis du vokser tropiske eller andre planter som ikke tåler kulde.