Hovudside

Informasjon om Moso Bamboo treet

by Walther

Informasjon om Moso Bamboo treet

I sin artikkel "Chinese Moso Bamboo: dens betydning," forfatter Jinhe Fu kaller Moso bambus ". De viktigste bambus arter i Kina" I sin hjemland, Kina, Moso skoger dekker ca 7.413 million dekar og er primært dyrket for spiselige bambusskudd og tømmer. (Se referanser 1) Faktisk, selv om bambus er teknisk sett en enorm gress, (se referanser 2) Jinhe Fu sier, "kinesiske folk ser ikke på bambus som gress. I Kina [...] Moso bambus culms [anses] bambus tømmer "siden det har blitt brukt i konstruksjonen siden antikken. (Se referanser 1)

Navn


Moso bambus er kjent av de vitenskapelige navnene 'Phyllostachys heterocycla pubescens' og 'Phyllostachys edulis.' "Edulis" oversettes som "spiselig", (se referanser 1) som er fornuftig, gitt at Moso bambus skudd er importert til USA fra Kina og "er sannsynlig de du spiser på din lokale Chinese Restaurant" i henhold til Bamboo Valley , en amerikansk Bamboo dyrker. (Se Referanser 3) Den vanlige navn, "Moso," er en japansk versjon av det kinesiske navnet "Mao Zhu" som betyr "hårete bambus" henviser til ny vekst er dekket med en "myk fløyelsaktig pubescence." (Se Referanser 4)

Beskrivelse


Moso bambus culms er stor i forhold til størrelsen på bladene, som begynner 30 til 40 meter over bakken i modne planter. Moso bambus er "festpyntet med masser av de minste bladene i Phyllostachys slekten [... gi plantene ...] en lys fjærlett look" i henhold til Bamboo Garden. (Se referanser 4) Modne culms kan ha en diameter på 4-7 inches. Moso bambus vokser best i sone 7 til 10, med varme temperaturer og store mengder vann trengte, spesielt under produksjon av nye skudd og culms (mars-mai). (Se referanser 1)

Utrolig Vekst


Master Garden Products kaller Moso bambus "En absolutt kjempe på alle måter." (Se Referanser 5) Det kan vokse opp til 47 inches i en dag og nærmere 80 meter i 40 til 50 dager. (Se referanser 1) culms nå modenhet innen tre år, selv om "de fleste bønder foretrekker å høste culms eller stolper ved det femte året [... eller senere] siterer en sterkere ferdig produkt" i henhold til UC Davis Extension. Dette er mye raskere enn hardtre, som kanskje ikke er klar til å høste for 40 til 60 år. (Se Referanser 2)

Bruksområder


I tusenvis av år har Moso blitt brukt som matkilde, så vel som byggemateriale for hus, broer og stillas. (Se Referanser 5) The UC Davis Extension bemerker at det har blitt et populært alternativ gulvmateriale, "rost for sin elastisitet til normal slitasje og motstand mot fuktighet," så vel som blir brukt for spisepinner, skjærebrett, cellulose for papir , fekting, og selv briketter for grilling. (Se Referanser 2)

Andre interessante fakta


• Store Moso bambus skoger dukket opp i filmene "Snikende tiger, skjult drage" og "House of Flying Daggers." (Se Referanser 3)
• Bamboo øl blir nå produsert fra Moso bambus. (Se referanser 1 og 5)
• Moso bambus blir vurdert som en fornybar energi, ifølge Jinhe Fu. I Tyskland, for eksempel, bambus bioolje har blitt produsert i en laboratorie-omgivelser. (Se referanser 1)