Hovudside

Lett Vegetabilsk Hage for nybegynnere

by Walther

Lett Vegetabilsk Hage for nybegynnere

Mange vokser enkle grønnsakshager i sine bakgårder. Fylle en liten plass med noen få hardføre grønnsaker er en avslappende hobby som også kan gi en familie med en overflod av fersk mat å spise. Med litt omsorg og kjærlighet, kan friske grønnsaker være dukker opp i din egen bakgård.

Beliggenhet


Velge riktig sted for en hage er svært viktig. Det kan være en av de viktigste trinnene i vegetabilsk hagearbeid. Ifølge HGTV, vegetabilsk planter trenger minst seks timer med sollys hver dag for å trives. Se etter en plass i hagen din som får mye sol, uten trær eller bygninger som kan skape skygge. Fordi solen endrer sin posisjon på himmelen utover våren og sommeren, trenger en gartner til å være klar over at et lyspunkt i løpet av våren kan bli et skyggefullt sted i midten eller slutten av sommeren. Ha dette i bakhodet når vi leter etter den ideelle beliggenheten.

Grønnsaker til å vokse


Å vite hva grønnsaker til å vokse er svært viktig for vegetabilsk hagearbeid. Noen grønnsaker krever store områder å spre seg. Sprer grønnsaker, som agurk, kan ikke fungere godt i en begrenset plass. Better Homes and Gardens antyder at nybegynnere gartnere begynne i det små med hva de har tenkt å vokse. En eller to planter kan produsere nok til å mate en familie uten å ta opp mye plass. Grønnsaker som gulrøtter og mais er bare høstet en gang, noe som betyr at det kan være lurt å vokse mer av disse.

Hevet senger


Ved hjelp av en hevet seng hage er en enkel måte å vokse en stor grønnsakshage. Hevet senger tendens til å drenere overflødig vann bedre, hindre råte forårsaket av overwatering. De opphøyde senger har også varmere jord, noe som gjør at grønnsaker som skal plantes før i år. Better Homes and Gardens foreslår å lage senger som er minst 12 inches høy, helst midje høy. Dette vil gjøre hagearbeidet lettere ved å redusere belastningen din tilbake fra bøyd over ofte.

Mulch


Ved hjelp av mulch på grønnsakshager er en enkel måte å redusere ugress som kan drepe eller svekke planter. Better Homes and Gardens antyder et lag mulch minst 1-2 inches dyp. Dette vil ikke bare redusere ugress, men også forhindre mange av de vanligste soppsykdom sporer fra å nå plantene bladene. Mulch kan komme i mange forskjellige typer, som oftest laget av organiske materialer som tre. En mulch som vil brytes lett, slik som halm, vil også hjelpe plantene ved å skape en naturlig kompost som det bryter ned.

Inkluder Blomster


Selv om de kan virke malplassert i en grønnsakshage, kan vakre blomster være gunstig også. Ifølge Better Homes and Gardens, fargerike blomster tiltrekker insekter til hagen, som vil hjelpe grønnsaker. Bier og sommerfugler hjelpe pollinere blomster og kan hjelpe noen blomstrende grønnsaker du har. Noen av insekter tiltrekkes av blomster vil også drepe de skadelige insekter som kan ødelegge en hage. Bruke nærliggende blomster å invitere gode insekter i vil bidra til å holde en grønnsakshage vokser sterkt.