Hovudside

Slik starter Aubergine frø

by Walther

Auberginer er kjøttfulle grønnsaker som trolig oppsto i India, selv om varianter vokser vilt og dyrkes over hele tempererte og tropiske verden. Slektninger av pepper og tomatplanter, auberginer krever en lang, varm vekstsesong, men ellers gjør en utmerket, givende tillegg til hjemmet hagen. Starter aubergine fra frø kan du velge mellom hundrevis av vakre arvestykke og spesial varianter ikke generelt tilgjengelige som planter fra en hage forsyning butikken.

Bruksanvisning


•  Bestem den gjennomsnittlige siste frost dato for ditt sted, og starte aubergine frø åtte uker før den datoen.

•  Våt jord-mindre frø-starter medium med regnvann og la vannet synke ned i. Fyll 4-tommers potter til randen med fuktet medium, tar seg ikke å komprimere det.

•  Plasser de fylte 4-tommers potter i skuffen. Plasser skuffen på frø-starter matte under lysrør og snu matten og lyser på å varme opp jorda. La potter på plass i 24 timer.

•  Plasser to aubergine frø på overflaten av frø-starter medium i hver pott, avstands frøene i en avstand på ca 1,5 inches fra hverandre. Dekk med ekstra fuktet frø start medium til en dybde om to ganger diameteren på hvert frø - ca 1/4 tomme.

•  Hold varmematten slått på under potter og bruke konstant fluorescerende lys til spirene dukke opp i 10 til 15 dager, og presentere sine første sett med blader.

•  Slå av varmematte og lysrør i seks til åtte timer per natt. Vann med regnvann tilstrekkelig til å holde frø-starter medium fuktig.

•  Vann med en fortynnet løsning - en fjerdedel den anbefalte styrke - av fisk emulsjon gjødsel etter frøplantene har presentert sine første sett med ekte blader. Gjødsle hver tredje dag på samme måte før transplantasjonen auberginer til hagen.

Tips og advarsler


  • Starte tre frø hver av flere ulike aubergine varianter - arvestykke oransje tyrkisk aubergine, lange slanke asiatiske typer, hvit- og lavendel-farget mellomstore typer og en stor, kjøttfull aubergine for grilling som Dusky eller Black Beauty. Plante ett femtinitti transplantasjoner av hver type for å sikre en utvidet, variert avling som oppfyller alle dine aubergine kulinariske behov. Handel ekstra planter til hage venner for andre typer planter.
  • En varmepute på den laveste innstillingen kan brukes i stedet for et frø-oppvarming matte, men plassere et brettet frotté håndkle over varmeputen før du setter frø skuffen på den slik at den ikke overopphetes.
  • Sørg for å herde frem dine aubergine transplantasjoner før plante dem i hagen, og vente til jorda har varmet.