Hovudside

Hva planter er best for Companion Planting?

by Walther

Hva planter er best for Companion Planting?

Følges beplantning er en tradisjonell måte å få mest mulig ut av hagen plass. Det første begrepet følgeshage kom fra de tre søstrene. Indianere plantet mais, bønner og squash sammen i en sirkel. Hver plante, i denne planting, hjulpet minst ett annet anlegg i gruppen. I dag vet vi at visse planter nytte av å være rundt andre planter. Tomater og basilikum er kompatible naboer. Basil beskytter tomatplante fra visse hage skadedyr samtidig forbedre smaken av tomat. Andre fordeler med ledsager planting omfatter oppretting skygge for mindre anlegg og maksimere hage plass.

Three Sisters Planting


Den tre-søstrene planting består av mais, pole bønner og gresskar eller squash. Prinsippet bak denne typen planting er at hver søster hjelper ut de to andre søstrene. Mais er plantet først i ordningen. Når kornet har spiret, deretter pole bønner er plantet rundt hver stengel. Som kornet vokser, vil det gi støtte til bønner. Bønnene vil trekke nitrogen fra luften og sende den ned i jorda. Denne nitrogen kan deretter brukes av alle plantene i grupperingen. Squash eller gresskar er plantet etter bønner spire. Squash blader skygge jord, bevare fuktighet. Bladene stikkende art, også, beskytter plantene, særlig mais, fra dyr skadedyr.

Tomat Companion plantings


Et velkjent følges kombinasjonen er tomater og basilikum. Men tomater også fungere godt med paprika, salat, spinat og reddiker. Gjør plante tomater med bønner, poteter, grønnkål og / eller kål.

Pepper Companion plantings


Paprika og tomater fungere godt i hagen. Begge disse anleggene har samme lys krav som gjør dem gode hage ledsagere. Løk og spinat arbeider også med pepper planter i hagen. Ikke plante bønner eller kålrabi med paprika.

Salat Companion plantings


Mange av de samme grønnsakene som finnes i salatbollen er også ledsagere i hagen. Salat kan plantes på toppen av jord hvor asparges og rødbeter har blitt plantet. Salat er klar til å plukke før asparges og rødbeter. Denne tilnærmingen har den jord i stedet til grønnsakene bryte bakken. Andre kjøle-sesongen avlinger vokse med salat, inkludert spinat og kål. Tomater, salat og reddiker fungere godt sammen i hagen. Denne typen planting utnytter mellomkultur eller plassere en avling mellom en annen avling. Tomater gir skygge til salat og salat gir skygge til de reddiker. Denne typen planting danner et skritt form der tomat er den høyeste, deretter salat og til slutt reddik. Ikke plante brokkoli med salat.