Hovudside

Eddik Tips for Lukt i Klesvask

by Walther

Eddik Tips for Lukt i Klesvask

Takle en stor haug av stinkende klesvask er ikke en hyggelig ork. Det er mange grunner til tøyet trenger ekstra lukt behandling. Kanskje de våte klærne var igjen i vaskemaskinen litt for lenge før de ble flyttet til tørketrommel; kanskje det var en ekstra svett dag på treningsstudio. I stedet for å ty til kjemikalier, tilsett eddik til tøyet for å løse luktproblemer.

Svette


Svette kan forlate lukt og flekker på klærne. Deodoranter brukes til å bekjempe svette kan også la flekker. Spray hvit destillert eddik direkte på svett områder på klærne, underarm og krage, og vask som vanlig.

En annen metode er å gni hvit eddik i underarmene, eller andre svett områder. La klærne stå i 30 minutter og vask deretter som vanlig.

Sokker med en sterk fotlukt kan deodorized ved å legge eddik i vaskeprosessen. Hvitvaske sokker som normalt. Deretter legge til en blanding av én liter vann og en kopp hvit eddik. La sokker suge i blandingen i en halv time og deretter linje tørr.

Røyk


Klær absorberer raskt alle typer røyk lukt. Røykfylt lukten fra en brann eller sigaretter eller sigarer kan være vanskelig å fjerne i vaskeriet.

Fyll badekaret med veldig varmt, dampende vann. Legg til en kopp eddik. Heng røykfylt klær over dampen og lukke alle dører og vinduer for å hjelpe felle den damp i rommet og la det trenge gjennom stoffet.

Mold


Fuktig klær igjen i vaskemaskinen eller tørketrommelen kan ha en muggen eller mugne lukt. Sette klærne tilbake i vaskemaskinen og legge til to kopper hvit eddik til maskinen. Kjør en syklus i varmt vann. Når denne syklusen er fullført, kjører en annen normal syklus med vanlig vaskemiddel.

Dryss bomull klær med hvit eddik og jern som vanlig for å fjerne eventuelle muggen lukt.

Andre


Legge eddik til vaskerom har fordeler bortsett fra deodorizing. Det er en naturlig tøymykner og blekemiddel alternativ. Klær blir mykere og lysere.

Advarsel


Ikke tilsett eddik til vaskeriet hvis du også har lagt klor. Dette kan føre til farlige gasser.