Hovudside

Jord Temperatur på Potteplanter

by Walther

Jordsmonnet av planter i potter har et større spekter av responser enn den for normal jord i den omgivende grunn. Disse variasjonene er mest merkbar i område av temperaturer tolereres av planten, samt påvirker anlegget gjennom virkninger på dets opptak av fuktighet og næringsstoffer.

Temperatur


Planter tåler en rot temperatur beslektet med den temperaturen som folk foretrekker --- omtrent 50 til 70 grader F. Ekstreme temperaturer skal unngås rom, som frysing kan skade rot vev, og overoppheting kan føre til rask dehydrering og tap av næringsopptak . Den naturlige jord har en jevnere temperatur enn en individuell pott, og dette større variabilitet av potten temperaturer kan også gjøre livet vanskeligere for en plante som bor der. Så mye som mulig, prøv å gjøre temperaturen en kul konstant.

Bestråling


Som anlegget er i en pott, vil dens rotsonen reagere svært raskt å varme skapt av solskinn på potten. Mørke potter kan være spesielt utsatt for å varme opp i direkte solskinn. Husk også at dette kan skje når som helst på dagen når en pott er under direkte solskinn, og bare en kort periode med direkte sollys kan føre til røttene å skrumpe.

Fuktighet


Faktor av fuktighet kan støte på røtter undertemperatur stress. Hvis en gryte er veldig varmt, kan jordfuktighet raskt fordampe, og dette vil føre til at røttene til å skrumpe.