Hovudside

Hvordan Plant en Dogwood treet fra en ung Sapling

by Walther

Hvordan Plant en Dogwood treet fra en ung Sapling

Dogwood trær gir året rundt farge til landskapet, som begynner med rosa eller hvite blomster som vises i slutten av våren, ledsaget av lys grønne blader som slår mørkere i varmen av sommeren. Fargeskjermen fortsetter utover høsten, når bladene blir til en rødlilla farge som, avhengig av klima og rekke Dogwood, ofte kan vare siste julen. Plante en kornell sapling våren, før ny vekst begynner, og luften er kjølig.

Bruksanvisning


•  Kjøp en kornell sapling på en lokal drivhus eller barnehage. Vær forsiktig med å kjøpe Dogwood saplings ved store hagesentre, som kan importere trær fra ulike klima. Kjøpe lokalt dyrket trær, som vil være riktig for din klima. Selv om Dogwood treet kan pakkes, vil de fleste Dogwood trær være burlapped.

•  Velg et beskyttet sted i hagen din der kornell sapling vil være i delvis skygge. I sitt naturlige miljø, Dogwood trær vokse under høye trærne eller på kanten av skog, der lyset blir filtrert, og treet vil bli beskyttet mot sterk vind. Vær sikker på at jorda er godt drenert. Hvis vannbassenger i området for mer enn fire eller fem timer, velg et annet sted.

•  Grav et hull så dypt som treets rot ball er høy, og minst dobbelt bredde. Ikke legg til eventuelle endringer som kompost, gjødsel, torv mose eller gjødsel til jord.

•  Skjær hyssing eller wire holder burlap, og brett burlap ned om lag en tredjedel fra toppen. Enhver burlap som strekker seg ut av jorda etter at treet er plantet vil veke tiltrengt fuktighet fra jorda. Dersom røttene er innpakket i strie syntetisk, må det fjernes helt. Hvis kornell sapling er i en container, skyv sapling forsiktig ut av beholderen. Aldri holde treet ved stammen.

•  Sett kornell sapling i hullet, og justere jord i bunnen av hullet for å få røttene til riktig planting høyde. Sørg for at kronen av ungtrær, som er en liten protuberance der stammen møter rotsystemet, er 1 til 2 inches over toppen av jorda.

•  Lag et basseng rundt treet ved mounding jord i et høydedrag omtrent fire inches høy. Fylle bassenget med 2 til 3 inches av organisk mulch som strimlet bark.

•  Fyll bassenget med vann umiddelbart etter planting Dogwood ungtrær. For de to første årene, gir treet en tomme av vann hver uke. Ikke vanne for mye, fordi for mye vann kan føre til Dogwood røtter til forfall. Etter de to første årene, bør vann fra nedbør være tilstrekkelig, med mindre været er veldig varmt og tørt.