Hovudside

Når skal man søke Dormant Spray til frukttrær?

by Walther

Det er ingenting mer nedslående enn å oppdage din frukttre er befengt med enten skadedyr, sykdom eller begge deler. Riktig å bruke sovende spray til rett tid på frukttrær er den mest effektive metoden for å kontrollere og forebygge sykdom og skadedyr. Du vil bli belønnet senere med friske trær og pest gratis frukt.

Hva er sovende Sprays?


En frukttre mister bladene om høsten, har ingen løvverk i løpet av vinteren, og er bare begynnelsen for å vise starten på blad utvikling i løpet av våren. En sovende spray er så kalt fordi det er brukt når planter og trær er i sin sovende, hvile stadium. Sovende spray effektivt drepe sopp og sykdommer som er fanget og vokser i bark, sprekker og hulrom av dine frukttrær. Sovende olje brukes til utgangspunktet kveles insekter og egg av skadedyr i treet før skadedyr våkne opp fra vinterdvalen.

Det er flere kjemikalier, alle klassifisert som organisk, som brukes for sovende sprøyting og alle er effektive. Disse er vanligvis kombinert med en sovende olje for enkel påføring, da begge kan anvendes på samme tid. Sovende oljer og spray er funnet på ditt lokale hagesenter eller hjemme forbedring butikken. Les etiketten nøye for å velge den som passer din situasjon. Også, følg blande instruksjoner nøyaktig, så for mye eller for sterk en løsning vil skade frukttre så mye som de sykdommer og skadedyr du prøver å kvitte seg med vilje.

Når skal du bruke Sovende Sprays


Sovende spray trenger å bli brukt når bladene er av frukttre. Den første sprøyting skal være i slutten av høsten. De fleste gartnere bruker spray sine frukttrær rundt Thanksgiving. Denne høsten sprøyting er som et beskyttende lag for treet. Det hemmer sykdomssporer fra å bli blåst av vinden til upåvirket trær og planter. Sørg for å bruke spray som anvist på etiketten, og velg en vindstille, tørr dag når regn er ikke i umiddelbar prognose.

Hvis du bor der vintrene er på milde side, bør du spraye dine frukttrær igjen rundt jul. Igjen, velg en dag når vinden er ikke blåser og det er ingen fare for regn eller snø i prognosen for de neste dagene. Denne midtvinters sovende sprøyting er den minste kritisk, og derfor i barskere vinterklima det kan hoppes over.

Din siste, og viktigste, må anvendelsen av sovende spray og olje for å være i slutten av vinteren eller tidlig på våren. I de fleste områder, er Valentinsdag det perfekte tidspunktet. Nøkkelen er å bruke denne spray før frukttre har dannet knopper. Begynnelsen av blad formasjonen er den ideelle tiden, men hvis din frukttre allerede har dannet sine blomstrende knopper, vil det være for sent. Sprøyting sovende spray når din frukttre blomstrer vil drepe biene som er der for å pollinere treet og resultatet vil være liten eller ingen frukt.