Hovudside

Botemidler for Iron i godt vann

by Walther

Botemidler for Iron i godt vann

Ifølge Wisconsin Department of Natural Resources, gjør jern opp 5 prosent av jordskorpen. Regn oppløser jern på jordens overflate, bærer det inn i vannforsyninger, inkludert brønnvann. Selv om jern er ikke helseskadelig, for mye jern i vannet fører til rødbrun eller gule flekker på klesvask, retter og husholdning inventar. Høye mengder av jern i vann godt kombinere med syrer eller bakterier til å føre til en dårlig smak og lukt i vannet. Tester for å fastslå hvilken type jern i din godt vann kan hjelpe deg å avgjøre hvordan du behandler den.

Løselig Iron


Løselig jern, også kalt klart vann jern, er identifisert ved et glass vann sitter i et par minutter og rødbrune partikler synker til bunnen. Lufting er en behandlingsmetode som tilfører oksygen til vannkilden for å endre løselig jern til uløselig jern. Ozonering er en spesiell type lufting som bruker ozon til å endre løselig jern til uløselig jern. Vannmyknere blir ofte brukt til å fjerne oppløselige jern fra vann med en ionebytter, som innebærer anvendelse av et annet ion slik som natrium for løselig jern. Tilsetning av klor til vannet omdanner oppløselig jern i uløselig jern som kan filtreres ut.

Red Iron


Røde jern vises som en rusten, gul eller rød farge i vannet, frastøter vann drinkers som ikke liker utseendet og lukter. Filtre kan brukes med hell til å blokkere jern partikler; katalytisk filtrering er en granulær filter behandlingsmetode som filtrerer ut det røde jern. Dette vil fungere for lave mengder rødt jern, men jernet kan tette behandlingssystemer. Sekvestrerende innebærer å tilsette kjemikalier til vannet for å hindre røde flekker, men den mest vanlige fremgangsmåte for å behandle røde jern i brønnvann er ved hjelp av en mangangreen filter, også kalt et jernfilter.

Organisk Iron


Organisk jern kombinert med naturlige syrer i grunne brønner eller overflatebrønnvann for å danne en gul eller brun farge. Noen ganger fargen er klart og det organiske jern bare kan identifiseres ved å teste vannet. Fordi den organiske jern bremser jern oksidasjon, vann myknere, luftere og jern filtre kanskje ikke fungere. Ved hjelp av oksiderende kjemikalier kan jobbe når fulgt med filtrering.

Iron Bakterier


Jern bakterier er levende organismer som lever av jern. Jern bakterier forårsaker gul, oransje, røde eller brune flekker og farget vann. En regnbuefargede, oljeaktig glans kan noen ganger bli sett på vann med jernbakterier, og et brunlig rød eller gul slim eller slam kan sees på våtromsinnredning eller i toalettet tanken når lokket er fjernet. Jern bakterier tresko avløp og lukter ille. Mange metoder for å fjerne jernbakterier er tilgjengelige, men de er kostbare og noen ganger krever erfarne entreprenører. Fysisk fjerning innebærer fjerning av pumpeutstyret, skrubbing brønnforingen og kjemisk behandling av brønnen. Pasteurisering injiserer damp eller varmt vann inn i brønnen, og temperaturen ble holdt ved 60 ° C i 30 minutter. Kjemisk behandling inkluderer bruk av tensider, syrer, desinfeksjonsmidler, biocider og oksidasjonsmidler for å drepe bakterier.