Hovudside

Hvordan å forplante Amaryllis Fra en Seed

by Walther

Når vi tenker på amaryllis vi tenker på en stor pære som sender ut en høy, kjøttfull stilk og til slutt produserer frodige, fargerike blomster. Men amaryllis kan produsere frø hvis blomsten er bestøvet. I de nordlige klima amaryllis vanligvis blomstrer i vinteren så er det ingen bier eller bugs rundt for å gjøre pollinerende. Men du kan pollinere blomster for hånd, noe som da vil indusere anlegg for å produsere frø.

Bruksanvisning


•  Når amaryllis blomstrer, ta en bomullspinne eller liten pensel og gni den over de gule pollen-ladden, trådliknende pollenbærere. Deretter børste den pollen på tuppen av pistil. Pistil er en lang, rør som fremspring, like nedenfor pollenbærere. Børst mer pollen heller enn mindre, for å sørge for at pollinering tar tak.

•  Se for blomsten å starte falming og for en bule å begynne å vokse på bunnen av blomst. Svulmende betyr at frø vokser inni. Dette pod vil til slutt sprekke åpne på egen hånd og avsløre flate, tørre rosinaktige frø inne i den. Samle frø.

•  Sow frøene i en blanding av vermikulitt og frø starter jord blandingen i en skuff. Hold voksende medium våt. I løpet av noen uker frøene vil spire og vil se ut som vokser gress. Etter omtrent tre uker knoller vil vises på bunnen av den grønne gress løvverk.

•  Transplant de enkelte planter i potter.

•  Plasser plantene i et solrikt område, vann og la dem vokse. Aldri tillate pærene å gå i dvale til de begynner blomstringen. Forventer at det skal ta fem år før disse spirene blomstrer for aller første gang.

Tips og advarsler


  • Hvis du har mer enn ett blomstrende amaryllis planten blomstrer hver med forskjellige fargede blomster, kan du krysse pollinering og lage dine egne hybrider. Ta pollen fra pollenbærere av ett anlegg og gni det på pistil av en annen.